Ще дадем нашата оценка на изборите. Видяхме множество нарушения за

...
Ще дадем нашата оценка на изборите. Видяхме множество нарушения за
Коментари Харесай

Атанас Зафиров разкри къде сбърка БСП

Ще дадем нашата оценка на изборите. Видяхме голям брой нарушавания за следващ път. Такива са резултатите и ние би трябвало да ги приемем. Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Българска социалистическа партия претърпя тежка загуба на тези избори. Целите, които си поставихме да сме първа политическа мощ, не се сбъднаха. Голямата цел, която си поставихме – да се разбие модела на ГЕРБ, е на път да се извърши “, регистрира той.

„ Логично е да чакаме смяната да се случи. Ние няма да поддържаме кабинет на ГЕРБ под никаква форма “, безапелационни са от левицата.

На въпрос къде сбъркахте, Зафиров отговори: „ Като че ли Българска социалистическа партия свърши цялата работа по разкритие на модела ГЕРБ, а други партии се възползваха. Сега не е време да се търси отговорност, а да се търсят решения. Оставката на изпълнителното бюро е един честен акт. Г-жа Нинова също даде поръчка, че поема отговорност. Натискът върху ръководителят е безпочвен. Крайно безконтролно би било да обезглавим партията, когато предстоят значими месеци. Всеки ще си понесе отговорността “, акцентира Зафиров.

„ Резултатът, който Българска социалистическа партия получи е същия както преди седем години. Сега хората, които са най-гласовити тогава бяха виновни. Важно е по какъв път ще поеме партията. Българска социалистическа партия може да изпадне в една обстановка в търсене на вини и реваншизъм. В самата партия няма изключително напрежение. Невъзможността в Българска социалистическа партия да разбираем промяната, която организирахме за разкъсване с избрани зависимости, беше показана неправилно. Тази промяна не бе задоволително добре от симпатизантите ни. Очевидно това беше неточност “.

„ БПС няма проблем с президента. Няма нещо по-логично да застане зад негова кандидатура. Партията беше мобилизирана за продобиване на парламентарните избори “, сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия. „ Разговорите за коалиция занапред предстоят. Всички партии работят, с цел да сменим модела ГЕРБ. Не затваряме вратата към всички партии, разнообразни от ГЕРБ “, афишират от Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР