Ще бъде шумно. Следващите седмици политиката ще произвежда новини със

...
Коментари Харесай

Чувате ли нещо от целия шум?

Ще бъде шумно. Следващите седмици политиката ще създава вести със скорост и мощ, доста по-големи от елементарното. В момента се намираме по средата на може би най-дългата изборна акция в модерната история на България. Залогът за всички партии е доста огромен и през идващите два месеца те ще създадат всичко, с цел да реализиран по-добър резултат. ГЕРБ ще се опитат обезверено и явно без никакви задръжки да овладеят спада в поддръжката си. За това ще бъдат впрегнати освен забележимите политически активи, само че и всичко, добито през последните 10 години.

Вече се виждат мащабите на медийното въздействие на ГЕРБ, евентуално през идващите месеци ще се включат и други елементи от превзетата страна. Българска социалистическа партия също ще направи всичко допустимо да компенсира сериозния спад на последните избори. За " новите партии " - на Слави Трифонов, " Демократична България " и Мая Манолова, трендът е противоположен: те евентуално ще усилват поддръжката си. С какъв брой тъкмо ще пораства тя обаче е много значимо и те ще влагат всички вероятни старания в шумна акция.

Шумът е един от най-големите дефекти на човешката преценка, споделя в новата си книга психологът и Нобелов лауреат Даниел Канеман. В нея той споделя, че голяма част от хората подценяват шума и това не е добре. Ако не го правеха, в случай че знаеха по какъв начин да чуват същински значимите неща, щяха да взимат доста по-правилни решения.

В ще намерите тези тематики, които да ви разрешат да чуете през шума мелодията на това, което в действителност се случва.

Политиката може и да наподобява потънала в безпорядък, само че в нея към този момент има две сигурни идни събития. От понеделник или вторник идната седмица Бойко Борисов няма повече да бъде министър-председател. Тогава президентът ще назначи служебно държавно управление и ще насрочи избори за 11 юли. (Какво още стана тази седмица и следва да се случи през идната.)

Защо има потребност от смяна може да се види от няколко истории, разказани от публицистите на " Капитал " тази седмица. - паркове, улици, градинки, учебни дворове. Това е проблем на стойност към 10 милиарда лева - по груби сметки толкоз е сумата, която е нужна, с цел да се отчуждят проблематичните парцели. В момента столицата се намира в неуместната обстановка притежателите на терени да не могат да ги употребяват, а в случай че решат да вършат нещо на тях, да лишат софиянци от парк, улица, или място за игра на децата. За този проблем се знае от години, само че не се прави на практика нищо.
Капитал - брой 18
Друг образец за сериозната потребност от оживление в държавното ръководство е и историята за това по какъв начин страната пречи на новите зелени енергийни планове. поради отхвърли да се дава информация къде има свободен потенциал, тъй че инвестицията в зелена сила да има явен небосвод за възвращаемост.

Случващото се в Българския футболен съюз също демонстрира за какво има потребност от по-голяма динамичност в страната. Всъщност показателното там е по какъв начин 26 години нищо не се случва. Оставката на Борислав Михайлов (подадена под напън и след опасност от арест) сътвори някакви слаби очаквания, че в ръководството на най-популярния в България спорт предстоят някакви промени. Година и половина по-късно тогавашният прочут състезател отдръпна оставката си и се опита да се върне в БФС - един от знаците на тежкия застой, в който е изпаднала България (вижте и ).

И в случай че това не е задоволително, не пропускайте репортажа от последното съвещание на парламентарната комисия, която би трябвало да проверява ръководството на ГЕРБ. В нея ще видите есенцията от ръководството през последните 10 години - крещене на нелепости, експанзия и откровени закани. Само звук и никакъв смисъл. В броя ще видите още:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР