Ще бъде предимно слънчево. Това съобщи дежурният синоптик на Националния

...
Ще бъде предимно слънчево. Това съобщи дежурният синоптик на Националния
Коментари Харесай

Горещо в неделя, на места температурите стигат до 34 градуса

Ще бъде най-вече слънчево. Това заяви дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Виктория Клещанова.

Още преди обяд над планинските региони в Западна България ще стартира да се развива купеста облачност и до вечерта тук-там там ще превали и прегърми. Ще духа слаб изток-югоизточен, в югоизточните региони – до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 29° и 34°, в София - към 29°.
 
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа сдържан източен, по южното крайбрежие - североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Още преди обяд над масивите от Западна България ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на доста места там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 17°.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР