Ще бъде предимно облачно. След временно спиране на валежите, вечерта

...
Ще бъде предимно облачно. След временно спиране на валежите, вечерта
Коментари Харесай

Валежи и силен вятър

Ще бъде най-вече облачно. След краткотрайно прекъсване на преваляванията, вечерта от югозапад още веднъж ще завали дъжд, който през нощта ще обхване цялата страна. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад, който вечерта и през нощта против неделя ще се усили.

По Черноморието има раздрана облачност, забележителна над южното крайбрежие. През деня ще е без дъжд, само че вечерта от юг на север ще завали дъжд. Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат сред 13° и 17°, температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 2 бала в региона на Бургас до 4 бала към Шабла и Калиакра.

В планините ще бъде най-вече облачно. Ще има валежи от дъжд, над 2200-2300 метра - от сняг. По-значителни ще са преваляванията вечерта и през нощта. Ще духа мощен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра - към 5°.

В неделя преваляванията ще продължат, тук-там краткотрайно ще са интензивни и обилни по количество. Ще има и гръмотевични стихии. Вятърът ще остане от югозападен, в Източна България и регионите, ситуирани северно от планините ще е мощен и плевел. Ще е към момента относително топло, с минимални температури в по-голямата част от страната към и над 10°, а оптималните ще са от 10-11° в крайните западни региони до към 18° в югоизточните.

През нощта против понеделник и в понеделник от северозапад ще нахлува леден въздух, температурите бързо и доста ще се намалят. Ще се задържи със забележителна облачност, само че преваляванията ще отслабнат, краткотрайно и ще стопират. Със захлаждането тук-там в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще премине в сняг, ще се образува и тънка снежна завивка.

В южните и източните региони ще продължи да превалява дъжд. Ще бъде прохладно, с сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина мощен северозападен вятър.

Във вторник ще има променлива, постоянно забележителна облачност, съвсем без превалявания. Вятърът ще отслабне. В сряда сутринта ще е студено, с минимални температури до минус 7°, минус 8°. След краткотрайно понижение, от запад облачността още веднъж ще се усили и ще завали, в множеството региони сняг. /БГНЕС, БНТ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР