Ще бъде наложена максимална глоба за надупчването на сградата на

...
Ще бъде наложена максимална глоба за надупчването на сградата на
Коментари Харесай

Боил Банов: Ще бъде наложена максимална глоба за надупчването на СУ

Ще бъде наложена оптималната санкция за надупчването на постройката на Софийския университет поради слагането на климатици - към 30 000 лв.. Тези промени са направени в прорез със Закона за културното завещание, съобщи министърът на културата Боил Банов  Боил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 година в София. Завършва „ Режисура за в „ Тази заран “ по бТВ.

По фасадата на постройката, която е монумент на културата, се появиха дупки за слагане на нови климатици, алармираха през април жители. Тогава от „ Алма матер “ обясниха, че ремонтните действия са част от годишно изготвян проект за поддръжка на постройките монументи на културата, стопанисвани от ВУЗ-а, измежду които и Ректоратът.

Софийският университет: По фасадата на Ректората не са направени нови дупки

"Вероятно, когато огромното самочувствие на хората от университет, което е изцяло обосновано, им оказва помощ да пропуснат елементарните неща, колкото си по-умен и образован, да не не помнят обаче и по-малките неща, неуместно е, ректорът е бил измамен от хора, работещи в парцелите и в университета ", разяснява Банов за дупките по фасадата на Ректората.

Той не сподели чий е подписа на решението за замяна на климатични съоръжения.

СУ: Махаме остарели климатици, няма нови дупки по фасадата на Ректората

"Не знам подписа на кого е, не мога да оправдая в тази обстановка никого, не може толкоз години да се приканва да се пази културното завещание и една от най-високие институции да направи такова нещо, по тази причина ще бъдат осъдени, с цел да се получи явен сигнал. Може и да ни оборят в съда, само че сме се постарали доста съществено, това е рецидив, има сходни случаи и в други обекти в страната. Подходът е същият – преценят, че би трябвало да създадат някакви промени и ги вършат без да се преценяват със Закона за културното завещание ", съобщи още министърът на културата.

Банов разяснява и поетапното отваряне на театралните изкуства вътре в залите.

„ Предстои поетапното отваряне на театралните изкуства вътре в залите. Нещата наподобяват по-различен метод през днешния ден, в сравнение с преди месец “, сподели той и добави: „ Сроковете стават доста, доста обозрими. Нещата последователно и поетапно потеглят към своето нормализиране “.

Министърът на културата съобщи, че са отпуснати 7,5 милиона лв. в допълнение поради пандемията от ковид.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР