Ще бъдат въведени отново индикативни /прогнозни/ стойности в онкологията, лъчелечението,

...
Ще бъдат въведени отново индикативни /прогнозни/ стойности в онкологията, лъчелечението,
Коментари Харесай

Здравната каса отново въвежда индикативни стойности в някои дейности

Ще бъдат въведени още веднъж индикативни /прогнозни/ стойности в онкологията, лъчелечението, хемодиализата, където се следят най-големи отклонения, изключително в разноските. Това сподели пред публицисти Жени Начева, ръководител на Надзорния съвет на НЗОК и заместник-министър на опазването на здравето. Тези действия ще бъдат следени и подложени на по-строг надзор, акцентира тя и разясни, че индикативните стойности нямат за цел въвеждане на ограничавания за пациентите.

По време на съвещанието на Надзорния съвет са били разпределени и средствата за лечебните заведения за ноември, декември и януари, като сумата варира - 145-152 млн.лв. Приети са и разпоредбите за систематизиране на средствата за лечебните заведения за първите 4 месеца на тази година, до приемането на Националния рамков контракт /НРД/-2018, сподели още Начева. По думите й на лечебните заведения за болнична помощ е предоставена опция до приемане на НРД 2018 при икономии от предходен месец да могат да разходват средствата си през идващия месец.

В коментар за решението на Върховен административен съд, засягащо неизплатената на лечебните заведения надлимитна активност през 2015 год, Начева сподели, че тогава НЗОК е платила на лечебните заведения близо 200 млн.лв. в допълнение над плануванаъа сума. Ако има болница, разполагаща с документи, че не е платена, дано покаже този факт, сподели още тя и акцентира, че 2015 год. е завършила без просрочени отговорности към лечебните заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР