Щатското Министерство на правосъдието е изискало от шерифа на окръг

...
Щатското Министерство на правосъдието е изискало от шерифа на окръг
Коментари Харесай

Шериф ще връща парите за служебен седан със 717 к.с.

Щатското Министерство на правораздаването е изискало от шерифа на окръг Гиунет в щата Джоджия Буч Конуей да възвърне средствата, изхарчени за покупката на длъжностен суперседан Dodge Charger Hellcat с мощ 717 к.с. Според ведомството автомобилът се употребявал единствено за пътешестване до работа и бил "прекалено ексцентричен " за потребностите на правоохранителните органи, оповестява The Atlanta Journal-Constitution.

Конуей купил служебния Charger Hellcat през април за $69 258 (€59 435) от фонда от иззети активи. Покупката била съгласувана с отдела на Правосъдното министерство за битка с прането на пари.

В Министерството обаче възниквал въпросът дали колата се употребява по предопределение, т.е. за запазване на реда. В поръчката за покупка било посочено, че суперседанът ще взе участие в интервенции под прикритие, както и в границите на програмата Beat the Heat за мил надпревари на специфични писти.

В отговор на обвиняванията, че употребява черния Charger Hellcat за персонални потребности, шериф Конуей опонира, че за министерство с годишен бюджет $92 млн. покупката е нищо. Освен това не бивало да се не помни, че "такъв автомобил може да направи пътищата доста по-безопасни ".

Уилям Пери, шеф на групата за контрол и спазване на етичните правила, дефинира думите на шерифа като "пълни нелепости ". Той счита, че средствата от фонда от иззети активи би трябвало да се употребяват по този начин, както и парите на данъкоплатците. Според Пери единственото решение в тази ситуация били опрощение и чек, подписан от Конуей, с който той да възвърне изхарчените за колата близо $70 хиляди
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР