Щатският долар умерено се обезценява спрямо еврото и британския паунд,

...
Щатският долар умерено се обезценява спрямо еврото и британския паунд,
Коментари Харесай

Доларът умерено поевтинява към еврото и паунда

Щатският $ умерено се обезценява по отношение на еврото и английския паунд, а се повишава във връзка с и японската йена по време на търговията в понеделник. Американската валута реагира на възходящото търсене на рискови активи заради оптимизма за смекчаването на политиката на Китай за битката с ковид, написа Trading Economics.

Освен това напън върху $ оказват упованията, че Федералният запас на Съединени американски щати ще забави темпа на повишение на лихвените проценти.

Публикуваните предходната седмица данни на Министерството на труда на Съединени американски щати сочат, че броят на работните места в стопанската система на Съединени американски щати през ноември се е нараснал с 263 хиляди. Увеличението е най-ниското от април предходната година. През октомври индикаторът се е нараснал с 284 хиляди, а не с 261 хиляди, както беше обявено по-рано.

Експертите приблизително чакаха още по-малък растеж през предишния месец - с 200 хиляди, съгласно резултатите от социологически изследвания на Trading Economics, MarketWatch и Bloomberg. В същото време безработицата в Съединени американски щати остана на равнището от октомври от 3,7%, както и бе планувано.

Ноемврийският отчет за пазара на труда е значим за Фед, който ще организира постоянно съвещание на 13-14 декември. Съдейки по котировките на фючърсите на равнището на главния лихвен %, пазарът чака регулаторът да го увеличи с 50 б.п. - до 4,25-4,5% годишно.

Към 11 часа българско време общата европейска валута нарастна по отношение на американската с 0,18% - до 1,0559 $ за едно евро спрямо 1,0535 $ за евро в края на миналата сесия.

Британската лира стерлинг в същото време се повишава до 1,2294 $ за един паунд по отношение на 1,2280 $ за паунд при затварянето на търговията в петък.

Американската валута пораства по отношение н японската в хода на днешната търговията с 0,73% - до 135,30 йени за долар в съпоставяне с 134,31 йени за $ в края на миналата сесия.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), губи 0,38% в понеделник, а по-широкият WSJ Dollar Индекс - 0,3%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР