Щатският долар се оказа под известен натиск от продажби на

...
Щатският долар се оказа под известен натиск от продажби на
Коментари Харесай

Понижение на щатския долар след серия изненадващи рокади в администрацията на Белия дом



Щатският $ се оказа под прочут напън от продажби на валутния пазар вследствие на новината за серия изненадващи промени, които президентът Доналд Тръмп направи в администрацията на Белия Дом. Инвеститорите наподобяват най-изненадани от уволнението на държавния секрета Рекс Тилърсън и това на персоналния помощник на Тръмп - Джон Макинтий, който даже е бил неотложно ескортиран отвън Белия дом без опция да вземе персоналните си движимости.

В същото време данните за потребителски цени в Съединени американски щати през февруари потвърдиха прогнозите за умерено повишаване на инфлацията и като че ли не потвърдиха терзанията напоследък за допустимо по-агресивно (четирикратно?) повишение на главната краткосрочна рента на Фед през актуалната година. Данните за февруарската инфлация обаче наподобяват в поддръжка на предстоящото от мнозина ново повишение на федералната фондова рента с 0,25% на съвещанието на Федералния запас през идната седмица (на 21-ви и 22-ри февруари).

След новината за огромните разбърквания в Белия дом, показателят на $ по отношение на останалите шест съществени валути изтри първичните си утринни внимателни облаги и към този момент се намалява в границите на деня с 0,2% към 89,70 пункта.

Еврото нараства с 0,32% към петдневен връх от 1,2385 $, а английската лира - с 0,45% към двуседмичен връх от 1,3969 щатски $. В същото време зелените пари се намаляват с 0,3% към 5-дневно дъно от 0,9438 швейцарски франка и парира част от положителното си повишаване по-рано през днешния ден до най-високо равнище за март от 107,29 йени, търгувайки се назад под 107,00 равнището.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР