Щатските ценни книжа се повишиха в сряда, подкрепени от технологичните

...
Щатските ценни книжа се повишиха в сряда, подкрепени от технологичните
Коментари Харесай

Инвеститорите са фокусирани върху последиците от решението за Brexit

Щатските скъпи бумаги се покачиха в сряда, подкрепени от софтуерните акции, откакто вложителите приветстваха икономическите данни. В резултат необятният показател S&P 500 се извиси до исторически стойности за 2019. Бенчмаркът на щатския пазар напредна за трети ден поред, като добави 0.69% и мина основната преграда от 2800 пункта. Индустриалният показател Dow Jones приключи деня по-високо с 0.58% при 25702.89 пункта. Nasdaq Composite се повиши до 7643.40 пункта, след чудесно показване на водещите софтуерни компании Фейсбук, Amazon, Netflix, Alphabet и Apple.

В сряда рисковите активи бяха подкрепени от данните за януари за поръчки на дълготрайните активи без тези за защитата, които означиха най-високите стойности за последните шест месеца с растеж от 0.8%. Новината, че J. P. Morgan Chase навлизат на няколко нови пазари, в това число такива, на които господства Bank of Amerika, увеличи интереса към книжата на банката, което увеличи цената и с 0.30 %. Като цяло банковият бранш набра скорост през миналия ден, откакто акциите на Citigroup и Bank of Amerika нарастнаха с повече от 1 % всяка.

В Европа вложителите бяха фокусирани върху последствията от решението за Brexit. След края на комерсиалната сесия английските депутати отхвърлиха опцията за излизане от Европейски Съюз без договорка, което ще докара до ново гласоподаване късно денем за удължение на датата за излизане от съюза. Водещият показател във Англия FTSE 100 се увеличи с 0.11% до 7159.19 пункта., до момента в който бенчмаркът в Европа – DAX добави 0.42 на 100 към цената си.

В сряда цената на златото удари близо 2-седмичен връх на фона на множеството разочароващи данни за щатската стопанска система, което ускори мненията, че Федералният запас ще бъде толерантен във връзка с паричната политика. Ценният метал се изкачи над 1309 $ за тройунция, до момента в който среброто се задоволи с повишаване до 15.45 $.

Цената на нефта нарастна с 2.21% до 58.34 $ за барел, откакто данните за ресурси на щатски нефт демонстрираха спад в складовите наличия, което поддържа възходящия тренд на суровината. Сортът Брент се търгуваше при цена от 67.67 $ за барел в края на деня.

Акценти през днешния ден

Гласуване за Brexit

След като през миналия ден английските депутати отхвърлиха опцията за излизане на Англия от Европейския съюз без договорка, това насрочи ново гласоподаване, което ще се организира късно денем. Този път Народното събрание ще гласоподава дали да изискат удължение на член 50, като по този метод ще отсрочат датата на излизането от съюза.

Инструмент на фокус - Next Energy Solar Fund

Енергийната компания разгласи, че сигурно ще доближи заложения си растеж за тази година, което е добър сигнал за вложителите, които имат намерение да станат акционери. След възходящото придвижване цената се намираше в зона на консолидация, която е пробита от горна страна и чакаме ново повишаване до близо $130. Връщане на цената в зоната на консолидация ще забави развиването на предстоящото повишаване, до момента в който пробив под долната граница при $106.80 ще обезврежда разбора.

USD/CHF

След пробива под възходящата тренд линия и несполучливия опит за повишение на $, валутната двойка пое в низходяща посока. Очакванията ни са придвижването да срещне сериозна спънка към зоната на поддръжка към 1.20, където цената може да отскочи и да опитва да възвърне главния си прогресивен тренд. За в този момент най-добре да се изчака поевтиняване до зоната на превръщане, където да следим за сигнал за покупка.

XAG/USD

Цената на среброто поема още веднъж във възходяща посока, откакто е образувана дивергенция на дневна графика. Очаква се образуване на нов прогресивен тренд, като сигнал за покупка ще имаме при пробив над тренд линията, което ще покаже, че купувачите са взели превес и са подготвени да изкарат скъпия метал до нов местен най-много.

Dow Jones

Индустриалният показател на щатите поема още веднъж във възходяща посока, преди даже да е тествал 50 дневната междинна. Пробива над линия на корекцията, подсказва, че пазарът е подготвен да насочи показателя към максимумите. Повишаване на знака CCI над линията -100 ни дава сигнал за покупка, като може да използваме пробив над 26120 пункта като добра опция за прибавяне към позицията или разкриване на нова, за тези които не са влезнали по-рано./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР