Щатските индекси фючърси записаха понижение от 0.2%, докато азиатско-тихоокеанският индекс

...
Щатските индекси фючърси записаха понижение от 0.2%, докато азиатско-тихоокеанският индекс
Коментари Харесай

Спад при акциите след изстрелването на ракета от Северна Корея

Щатските показатели фючърси записаха намаляване от 0.2%, до момента в който азиатско-тихоокеанският показател на MSCI изгуби 0.4%, само че все пак бележи растеж от 0.4% за седмицата.
Японският показател Nikkei 225 набъбна с минималните 0.1%.
Япония разгласи, че севернокорейската ракета е паднала в морето на към 2 000 км. източно от Хокайдо.
Изстрелването на ракетата идва единствено няколко дни, откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации утвърди нови наказания против Пхенян поради нуклеарния тест, извършен на 3 септември. Пазарите обаче привикват от ден на ден с тракането на оръжие от страна на Северна Корея.
Преди изстрелването на ракетата лихвите по щатските държавни облигации бяха нарастнали, до момента в който акциите записаха разнопосочно показване, откакто данните за потребителските разноски възобновиха упованията, че Федералният запас на Съединени американски щати ще вдигне лихвите през декември.
Потребителските цени в Съединени американски щати бележат растеж от 0.4% на месечна база през август, на фона на авансово предстоящото покачване от 0.3%.
Така наречената съществена инфлация, която не включва волатилните цени на енергийните артикули и храните, бе на равнище от 0.2%. На 12-месечна база инфлацията през август е била 1.7%, на фона на плануваните 1.6%.
Лихвата по 10-годишните щатски държавни облигации набъбна до 2.225%, само че по-късно се намали до 2.178% в азиатската сесия след изстрелването на ракетата от страна на Северна Корея.
На валутните пазари, доларът не съумя да се възползва от данните за инфлацията, като повишаването му, което стартира при започване на седмицата, изгуби инерция.
Еврото се търгуваше на равнище от 1.1910 по отношение на $, отдалечавайки се от достигнатото през вчерашния ден двуседмично дъно от 1.18365.
Британският паунд през вчерашния ден нарастна до 1.3407 по отношение на $, откакто Централната банка на Англия даде индикации, че може да вдигне лихвите и за последно се търгуваше на равнище от 1.3388.
Фючърсите на петрола от сорта брент се търгуват с намаляване от 0.6% на цена от 55.14 $ за барел, само че бележат 2.5% растеж за седмицата. Цената доближи петмесечен връх от 55.99 $ през вчерашния ден.
Биткойнът нарастна с 5%, откакто през вчерашния ден изгуби 16% от цената си на фона на новината, че Китай възнамерява да закрие всички тържища за криптовалутата до края на септември.
BTCChina, която е една от трите най-големи тържища в Китай, разгласи през вчерашния ден, че стопира търговията от 30 септември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР