Щатските борсови индекси започват първата сесия за седмицата без единна ...

Щатските борсови индекси започват първата сесия за седмицата без единна

Търговията на Wall Street започва вяло в очакване на нова порция отчети*

Щатските борсови показатели стартират първата сесия за седмицата без единна посока, до момента в който инвеститорите изчакват следващата порция финансови доклади, оповестява CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average регистрира спад от 0,22% до 35216,74 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се намалява с 0,06% до 4468,76 пункта.

Технологичният индикатор Nasdaq Composite напредва с 0,03% до 14901,50 пункта.

Във фокуса на инвеститорите попадат, чийто растеж се забавя до 4,9% през третото тримесечие на годишна база. Въпреки забавянето през третото тримесечие икономистите остават уверени, че втората по величина стопанска система в света ще успее да реализира задачата за годишен растеж на Брутен вътрешен продукт от 6% или повече, която беше избрана през март.

В същото време индустриалното произвеждане в Съединени американски щати регистрира спад от близо 1,28% през септември, достигайки най-ниското си равнище от февруари, когато се намали с 3,02%.

Книжата на Disney поевтиняват с 2,8%, откакто Barclays намали насоките за акциите на колоса от развлекателната промишленост, акцентирайки, че чака растежът на новите клиенти на видео стрийминг платформата на компанията да се забави.Цената на книжата на Tesla се повишава с 2,16 на 100, до момента в който инвеститорите чакат тримесечния доклад на най-огромния производител на електрически автомобили в света, който към този момент регистрира рекордни доставки за срока в Китай.

Акциите на Microsoft, Apple и Netflix поевтиняват надлежно с 0,10%, 0,21 на 100 и 0,52%.

Книжата на Alphabet прибавят 0,51% към цената си.

От старта на новия сезон на докладите в Съединени американски щати 41 фирми от показателя S&P 500 са показали резултати, като 80% от тях надминават упованията на анализаторите, съгласно данни на FactSet.

Положителните стопански данни също поддържат представянето на фирмите, като предходната седмица редица американски капиталови банки разгласиха доклади, които надминаха пазарните прогнози.

Инвеститорите чакат през тази седмица своите тримесечни доклади да показват Netflix, Johnson & Johnson, United Airlines and Procter & Gamble, Tesla, Verizon, IBM, както и други фирми.

На облигационните маркети доходността по 10-годишните американски държавни скъпи бумаги набъбва до 1,588%, до момента в който тази по 30-годишните облигации се намалява до 2,026 на 100.

При валутната търговия доларовият показател регистрира растеж от 0,06% до 93,99 пункта. Еврото се разменя против 1,16 $.

На петролните маркети стойността на вид Брент се намалява с 0,25% до 84,65 $ за барел, до момента в който тази на американския цяр недопечен нефт WTI регистрира спад от 0,04% до 82,25 $ за барел.

Златото нараства с 0,15% до 1771 $ за тройунция.

Информацията е настояща към 17:14 ч. българско време.

Източник: investor.bg