Щатските агенции в Луизиана и Западна Вирджиния в понеделник станаха

...
Щатските агенции в Луизиана и Западна Вирджиния в понеделник станаха
Коментари Харесай

Лавинообразно забраняват TikTok в САЩ

Щатските организации в Луизиана и Западна Вирджиния в понеделник станаха следващите, които не разрешиха потреблението на известната обществена медийна услуга TikTok на стопанисвани от държавното управление устройства заради опасения, че Китай може да я употребява за следене на американски жители и цензуриране на наличие, предава Ройтерс.

Около 19 от 50-те американски щата към този момент са блокирали най-малко отчасти достъпа на държавни компютри до TikTok , който е благосъстоятелност на основаната в Пекин ByteDance Ltd. Повечето от рестриктивните мерки пристигнаха през последните две седмици.

Някои членове на Конгреса предходната седмица предложиха национална възбрана , която ще последва страни като Индия, които към този момент са забранили потреблението му .

В понеделник TikTok повтори изказване, в което се споделя, че компанията е " разочарована, че толкоз доста щати се хващат на политическата вълна, с цел да вкарат политики, основани на неоснователни неистини за TikTok, които няма да създадат нищо за напредъка на националната сигурност на Съединените щати ".

Американски чиновници и TikTok договарят от месеци за пакт за национална сигурност, който ще отговори на опасенията по отношение на достъпа на Китай до данни за повече от 100 милиона консуматори на TikTok в Съединени американски щати.
 Американският щат Индиана заведе дело против TikTok
Американският щат Индиана заведе дело против TikTok

Главният прокурор на щата упрекна компанията в нарушение на законите за отбрана на потребителите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР