Щатската комисия по ценни книжа и борси (SEC) наложи 100

...
Щатската комисия по ценни книжа и борси (SEC) наложи 100
Коментари Харесай

САЩ глоби със 100 млн. долара одиторската компания Ernst & Young

Щатската комисия по скъпи бумаги и тържища (SEC) наложи 100 млн. $ санкция на одиторската компания Ernst & Young, откакто регулаторните органи са разкрили, че компанията е знаела, че някои от нейните чиновници са мамили на изпитите за лиценз в продължение на няколко години, само че не е направила нищо, с цел да спре тази процедура.

От SEC оповестиха, че "значителен брой " от инспекторите на счетоводната компания са мамили на етическата част на изпита за дипломирани експерт-счетоводители и други курсове, които са нужни за опазване на лицензите им (CPA).

По-шокиращото е, че от SEC настояват, че Ernst & Young са декларирали, че "нямат проблеми с измами на изпитите, до момента в който в това време компанията е била известена за евентуални измами на изпита по нравственос, който е част от CPA. "

Глобата в размер на 100 млн. $ е най-голямата, налагана в миналото на одиторската компания.

Освен санкцията, от SEC са разпоредили на Ernst & Young да работят с две самостоятелни консултантски компании, които да им "помогнат за премахване на минусите, " като едната компания ще следи за етичните процедури в E&Y, а другата за пропуските й във връзка с неразкриването на информация.

От Ernst & Young оповестиха, че "нищо не е по-важно от нашата честност и нравственос " и че компанията се преценява с разпореждането на SEC.

Наложената санкция е два пъти по-голяма от тази, която KPMG трябваше да заплати през 2019 година за сходни обвинявания в измами.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР