Щата Мичиган ще плати 1,5 милиона долара обещетение на Ричард

...
Щата Мичиган ще плати 1,5 милиона долара обещетение на Ричард
Коментари Харесай

След 47 години в затвора, невинен американец ще получи 1,5 милиона долара обещетение

Щата Мичиган ще заплати 1,5 милиона $ обещетение на Ричард Филипс, който е излежал 46 години затвор за закононарушение, което не е направил, заяви CBS News.
Отбелязва се, че той е бил изпратен в пандиза през 1971 година и е бил освободен едвам напролет на предходната година. Освен това, откакто излиза от пандиза, той даже не е получил пари за автобусен билет до дома си.
Година след освобождението му от пандиза държавната прокуратура реши да му възвърне всички години на задържане, като реши изгубеното му време в размер на 1,5 милиона $. В момента се чака решението за разпределяне на тези средства от държавните органи.
По време на престоя си в пандиза, индивидът почнал да рисува картини, които в този момент се правят оценка на хиляди долари. Според Филипс по този метод той се е опитал да "отвлече вниманието си и да прави нещо с главата си “. За него нямало значение дали управляващите ще му платят нещо за грешката си или не.
През септември предходната година различен американец – Валентино Диксън бе освободен от районния съд на окръг Ери в Бъфало откакто е излежал 27 години за ликвидиране, което не е направил.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР