Щангистът Христо Христов завърши пети в категория до 109 килограма

...
Щангистът Христо Христов завърши пети в категория до 109 килограма
Коментари Харесай

Съдийско решение лиши Христо Христов от олимпийски бронз


Щангистът Христо Христов приключи пети в категория до 109 кг на олимпийските игри в Токио. Много противоречиво съдийско решение лиши младежа от Варна съвсем несъмнено от бронзовия орден.

19-годишният българин записа дуел от 408 кг (189 кг в изхвърлянето и 219 кг в изтласкването). Олимпийски първенец стана узбекът Акбар Джураев с нов олимпийски връх от 230 кг. Втори е арменецът Симон Мартиросян с 423 кг. Бронзът отиде при Артурс Плесниекс (Латвия) с 410 кг, а четвърти Тимур Наниев от Руския олимпийски комитет с 409 кг.

В първото придвижване Христов изхвърли в първия опит 185 кг, а по-късно направи сполучлив и на 189 сполучлив. На 192 обаче щангата го затисна. Варненецът приключи трети в придвижването след Мартиросян с олимпийски връх от 195 кг и Джураев от със 193 кг.

В изтласкването международният първенец за младежи Христов съумя на 213 и 219 кг. В третия си опит той изиска рекордните за него 222 кг и съумя, след което изкрещя от наслада. Съдиите обаче взеха решение, че е имало леко трептене на лакътя и не признаха опита и по този начин не разрешиха на българина да завоюва орден, тъй като с този резултат щеше да изпревари сигурно руснака и латвиеца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР