Щандовете на кооперативния пазар в Добрич са отрупани със сезонни

...
Щандовете на кооперативния пазар в Добрич са отрупани със сезонни
Коментари Харесай

Поскъпнаха зеленчуците в Добрич

Щандовете на кооперативния пазар в Добрич са отрупани със сезонни плодове и зеленчуци, което е предстоящо за този сезон. Проверка на Actualno.com демонстрира, че цените на пипер и домати порастват нагоре. С 20 стотинки е поскъпнал единствено за седмица кг червен пипер и се предлага от търговците приблизително за 1,80 лева По полетата на Шабленско още берат пипера, само че е на изчерпване и качеството му към този момент е влошено, изясняват излезлите на пазара. Килограм розови домати от Пловдив и Петрич се оферират за 4 лева, а за култивиран червени домати търговците желаят най-малко 3,30 лева Най-скъп е чесънът – цената му удари 7 лева
Тази година всичко е по-скъпо поради дъждовете при започване на лятото, изясняват продавачи. Доматите „ Рома “, търсени за лютеници и консерви, не са паднали под лев, а предходни години се търгували на половина по-евтино. Пиперът също е приблизително с 60% на по-висока цена от предишното лято.
Плодовете и зеленчуците на пазара в Добрич са главно български или най-малко по този начин ги показват търговците. Голямо е разнообразието от родни ябълки и грозде, а цената им варира според от сорта и качеството. Десертното българско грозде се продава за 3 лева кг и е с 50 стотинки по-евтино от гръцкото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР