Шпионският скандал вече е много сериозен, особено с новината, че

...
Шпионският скандал вече е много сериозен, особено с новината, че
Коментари Харесай

Тагарев: Не изключвам предизборен елемент в акцията на прокуратурата, но шпионажът е факт

Шпионският скандал към този момент е доста сериозен, изключително с новината, че се експулсират двама съветски дипломати. Това значи, че прокуратурата има задоволително безапелационна информация, че в реалност чиновници на Руското посолство са приемали и евентуално употребявали информацията, която им е предоставяна от шестимата, уличени в шпионаж в интерес на Русия.

Това съобщи в пред Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър на защитата проф. Тодор Тагарев.

По думите му политическото управление на Министерство на защитата няма съответна информация по предоставяне на достъп и по надзор на достъпа. За това има други структури на национално ниво. Той акцентира, че би следвало да има безапелационна възбрана някогашни чиновници на Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар да заемат каквито и да било позиции, свързани с класифицирана информация.

Проф. Тагарев сподели, че не може да изключи избирателен детайл в акцията на прокуратурата, само че акцентира, че разкритията потвърждават закононарушения против републиката - най-тежките закононарушения, прегледани в глава първа на Наказателния кодекс.

По думите му упованията са доказателствата, събрани от прокуратурата, да устоят при едно правосъдно дело и в случай че се потвърди виновността на уличените лица, те да получат своите присъди.

" Има данни, че с часове са снимали класифицирана информация, че един от членовете на групата е чиновник в регистратурата за класифицирана информация в Народното събрание. Това значи, че през тях е минавал голям размер информация и освен национална, само че и такава по съюзна линия ", акцентира проф. Тагарев.

Според някогашния боен министър в изнасяната информация има данни за бюджети, проекти, стратегии за развиване, задължения, което поемаме към НАТО, планове, които НАТО осъществя в България и най-много разследваща информация.

При приемането си в НАТО България е поела ангажимент за отбрана на класифицирана съюзна информация. Сега излиза наяве, че явно това не е реалност и всяко занемаряване на този случай ще ни изиграе доста неприятна смешка в бъдеще, безапелационен беше проф. Тагарев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР