Шпионският скандал у нас по никакъв начин не е повлиял

...
Шпионският скандал у нас по никакъв начин не е повлиял
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Първите 11 км от Турски поток у нас ще са готови през следващия месец

Шпионският скандал у нас по никакъв метод не е повлиял на междуправителствената комисия сред България и Русия, сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова в утринния блок на Би Ти Ви. По думите й съветските сътрудници не са повдигнали въобще тематиката за шпионския скандал.

Началото на 2020 година е крайният период за стартирането на " Турски поток ". По трасето се работи, първите 11 км - входната точка от турската граница, се построяват от " Булгартрансгаз " и би трябвало да са подготвени през идващия месец, сподели Петкова. След това има подготвена мрежа от 140 км и след това ще стартира по-нататъшното строителство към Сърбия. До 2020 година би трябвало да са подготвени първите 308 км.

Няма планувани наказания, които България би трябвало да заплати поради забавянето на плана. Петкова чака, че с построяването на " Турски поток " приходите от директни такси за страната ни ще се покачат. В момента " Булгартрансгаз " получава към 200 млн. лева До 2020 година тези доходи ще доближат до 420 млн., сподели Петкова.

Очакваме над 9 милиарда лева доходи през идващите 20 години, сподели министърката. По мотив АЕЦ Белене Петкова изясни, че има 13 заявки за присъединяване в процедурата за стратегически реализатор. През всичките минали години обаче в площадката на Белене са потънали 3 милиарда лева Толкова ще се дадат и за градежа на Турски поток.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР