Шоуменът и лидер на новосъздадената партия Има такъв народ Слави

...
Шоуменът и лидер на новосъздадената партия Има такъв народ Слави
Коментари Харесай

Трифонов пита защо премиерът и министрите не са в отпуск за кампанията |

Шоуменът и водач на новосъздадената партия " ИТН " Слави Трифонов повдигна въпроса за какво министър председателят Бойко Борисов и министрите му не са излезли в отпуск за предизборната кампампания, в случай, че са включени в кандидат-депутатски листи.

" Сега тия хора какви са? Министри на държавна работа, на които ние им плащаме и работещи за всички жители на България или кандидат-депутати на ГЕРБ? И защо ще употребяват властта си, славата си, интервютата си…? ", попита Трифонов от профила си във фейсбук.

Ето какво написа той:

" Костадин Ангелов – министър на опазването на здравето и кандидат-депутат от листата на ГЕРБ.

Христо Терзийски – министър на вътрешните работи, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ.

Бойко Борисов – министър-председател и кандидат-депутат от листата на ГЕРБ.

Сега тия хора какви са? Министри на държавна работа, на които ние им плащаме и работещи за всички жители на България или кандидат-депутати на ГЕРБ? И защо ще употребяват властта си, славата си, интервютата си…? За положителното на всички български жители или за това да не престават да имат власт? И кой го взема решение това? Моралът или законът? Ако от на следващия ден тези хора продължат да бъдат министри и не престават да бъдат и двете – и държавни чиновници, и кандидат-депутати, значи това е следващото доказателство, че ние с морала и със закона в тая страна тотално сме го закъсали.

P. s. Това, несъмнено, касае всички държавни чиновници, които сега са кандидат-депутати. "

Въпросът на Слави Трифонов е състоятелен, защото при предходни избори постоянно министри от разнообразни местоположения на политическия набор са излизали в отпуск по време на акцията, с цел да разсеят всевъзможни подозрения, че употребяват служебното си състояние, с цел да извлекат преимущество пред съперниците си на вота. Иначе, законово условие за това няма. Излизането в отпуск е единствено и само честен акт. Естествено, оправдания за това за какво подобен не е подхванат, постоянно ще се намерят. Конституцията споделя, че държавното управление извършва отговорностите си до избора на нов кабинет.

Допълнителна компликация е, че с изключение на Борисов и трима от общо четиримата му вицета са претенденти за народни представители - Томислав Дончев, Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов. Така че в случай че те излязат в отпуск, то единствената опция за и.д. министър председател остана Марияна Николова, която бе поставена и за отговорник по провеждането ни изборите.

Междувременно стана ясно, че партията на Трифонов " ИТН " не е сключила контракти за медийно отразяване с бТВ и Нова телевизия и че не е подписала съглашението на Българска национална телевизия с партиите, участващи в предизборната конкуренция.

За това загатна и самият той в собствен пост още веднъж в обществената мрежа, която дружно с телевизия 7/8-и евентуално ще е главният информационен канал на новата партия. Ето какво написа Трифонов на 1 март във фейсбук:

Министър-председателят Бойко Борисов обикаля с джипа, а министрите му обикалят студията на националните малките екрани и най-нагло си осъществят предизборната акция с държавни, т.е. с национални пари.
А пък малките екрани най-безсрамно и рабски ги излъчват, канят ги и им задават единствено комфортни въпроси. А Съвет за електронни медии следи всичко това да се случва умерено и гладко, с цел да може да го изберат отново.
Това е една от главните аргументи, заради която аз и моите сътрудници не участваме в тази игра и не даваме изявленията. Но кой знае - всичко това може пък да се промени след 4 април.   
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР