Шотландският първи министър Никола Стърджън предупреди, че Великобритания ще плати

...
Шотландският първи министър Никола Стърджън предупреди, че Великобритания ще плати
Коментари Харесай

Шотландският първи министър с призив към Лондон

Шотландският първи министър Никола Стърджън предизвести, че Англия ще заплати тежка цена, в случай че се откаже от разпоредбите и стандартите на Европейски Съюз след приключването на преходния интервал в края на годината, съобщи Асошиейтед прес.

Стърджън акцентира също, че желае референдум за самостоятелност на Шотландия от Англия. След това новата страна би могла да стане членка на Европейски Съюз. По време на посещаване в Брюксел, Стърджън се срещна с еврокомисарката по конкуренцията Маргрете Вестагер и с Мишел Барние - основния договарящ на Европейски Съюз, който ще контракти бъдещите връзки с Англия, показва Франс прес. Първата министърка предизвести, че в случай че Лондон реши да не съблюдава всички правила на блока, Англия може да се окаже с стеснен достъп до общия пазар на 27-членния Европейски Съюз. "Както Европейски Съюз непрекъснато акцентира, колкото повече се отклоним от стандартите на Европейски Съюз, толкоз по-малък достъп ще имаме до общия пазар ", акцентира тя. "Правото да се отклоним ще има цена, доста висока цена, в действителност от моя позиция това е цена, която е прекомерно висока ".

Шотландия е идната Каталуния?

Англия напусна Европейски Съюз на 31 януари, само че ще следва европейските правила най-малко до края на годината. По време на преходния интервал английското държавно управление и европейските водачи ще се опитат да договорят съглашение за свободна търговия и съглашения в други области. Лондон желае комерсиалното съглашение да покрива артикули и услуги и да изключва съвсем всички мита и такси. Премиерът Борис Джонсън обаче беше безапелационен, че Англия няма да продължи да съблюдава всички правила на Европейски Съюз. За да може да подписва съглашения с други страни, Джонсън желае да разполага с еластичност във връзка с стандартите в области като конкуренцията, държавната помощ и околната среда. Европейски Съюз обаче желае гаранции, че Англия "няма да го конкурира, възприемайки по-ниски стандарти ", уточни Стърджън.

Шотландският министър председател: Трябва да получим право на нов референдум за самостоятелност

Шотландската първа министърка изрази поддръжка за координиране на европейските и английските правила, с цел да може да се избегнат спорове, само че зае твърда позиция по въпроса за риболова, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. Тя сподели, че Шотландия ще се опита да окаже "политическо въздействие " върху процеса на договаряне на бъдещите връзки и че поддържа тясно сходство сред английските и европейските правила. Но Стърджън увери също, че е подготвена да отбрани ползите на шотландските риболовци. През 2016 година множеството шотландци поддържаха оставането в Европейски Съюз, само че шотландските риболовци, също като сътрудниците си от други елементи на Англия, желаят да се освободят от разпоредбите на Брюксел, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР