Шотландската полиция съобщи, че е засилила патрулите в централния район

...
Шотландската полиция съобщи, че е засилила патрулите в централния район
Коментари Харесай

Екоактивисти атакуват големи SUV

Шотландската полиция заяви, че е засилила патрулите в централния регион на Глазгоу, с цел да успокои локалните поданици. До това се стигна, откакто деятели на разнообразни придвижвания за битка с климатичните промени нападнаха над 60 „ първокласни коли, които харчат бензин “ и им спаднаха гумите.

Колите от първокласни марки и модели (най-вече Range Rover) са със задвижване на четирите колела, като са били паркирани в един от най-богатите квартали на Глазгоу по време на 26-та конференция за битка с климатичните промени, която се организира от 31 октомври до 12 ноември (COP26). Група еколози, които назовават себе си „ Уморени от джипове “ (Tyred of SUV), поеха отговорност за случилото се.
 Екоактивисти дадоха под съд BMW и Mercedes-Benz Екоактивисти дадоха под съд BMW и Mercedes-Benz
Неправителствената организация Deutsche Umwelthilfe eV (DUH, Екологични акции Германия) заведе каузи в регионалните съдилища на Мюнхен и Щ...

Атакуваните коли са благосъстоятелност на локални поданици и не са били свързани с конференцията за изменението на климата в Глазгоу. Протестиращите също закачиха на предните стъкла на колите подправени флайъри с надпис „ смяна на климата “, които приличаха на талони за паркиране. Те осъждат водачите им, че са част от света на „ непотребен избор на първокласен метод на живот в богатите страни “

„ Вашият SUV е вторият максимален принос за увеличението на въглеродните излъчвания през последното десетилетие. Ето за какво ние неутрализирахме вашия автомобил, като спадаме една или повече гуми. Сега използвайте публичен превоз ", безапелационни са екоактивистите.

Според законите на Шотландия, уличените в сходни дейности подлежат на наказателна отговорност, като са застрашени от до 60 дни затвор или санкция от 1000 лири. В случая обаче виновниците са безапелационни, че не са пукали гумите, т.е. няма вандализъм, а единствено са ги спаднали.

Местните поданици обаче са безапелационни, че са потърпевши освен огромни SUV, само че и елементарни седани. Люси Кон – майка на две деца, не е съумяла да ги закара на детска градина. Тя кара елементарен седан, в който са сложени детски столчета, само че все пак и той е със спаднати гуми. По-късно екоактивистите се извиниха за случая, като обявиха, че задачите им са били единствено високо-проходими транспортни средства и в случай че автомобилът на мис Кон е потърпевш, това е станало инцидентно.
 Срещата на върха в Глазгоу: Какво се случи досега? Срещата на върха в Глазгоу: Какво се случи досега?
Срещата на върха на Организация на обединените нации за климата, която се организира в Глазгоу, Шотландия, бе публично открита в неделя, 31.10., откакто беше отлож...

Член на Tyred of SUV сподели пред BBC, че спуканите гуми са нищожно стеснение, което няма да навреди доста на притежателите. Това, което в действителност може да съсипе живота на хората и даже да ги убие, е климатичната рецесия, породена от богати хора - най-вече притежатели на SUV.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР