Шотландия се насочва към втори референдум за независимост, пише швейцарският

...
Шотландия се насочва към втори референдум за независимост, пише швейцарският
Коментари Харесай

Ще има ли втори референдум за независимост на Шотландия?

" Шотландия се насочва към втори референдум за самостоятелност ", написа швейцарският в. " Трибюн дьо Женев ", откакто сепаратистите завоюваха съботните избори в английската провинция.

Шотландия и Лондон са подготвени за продължителна битка за новия референдум за самостоятелност, написа и френският в. " Фигаро ", като отбелязва, че сепаратистката Шотландска национална партия на първата министърка на провинцията Никола Стърджън е спечелила 64 места от общо 129 в Народното събрание в Единбург.

С осемте гласа на Зелените - партия, която също поддържа независимостта на Шотландия - сепаратистите получават болшинство от 72 депутати. Сега Стърджън се готви да провокира премиера Борис Джонсън, който през вчерашния ден разгласи за " безконтролно " свикването на втори референдум, отбелязва френското издание.

Въпреки изказването на Никола Стърджън, че вторият референдум за самостоятелност на Шотландия е въпрос на време, конституционните въпроси се вземат решение от Народното събрание в Уестминстър, акцентира английският в. " Телеграф ". Гласуването през 2014 година се състоя единствено откакто държавното управление на Дейвид Камерън трансферира краткотрайно пълномощията си, напомня консервативното издание, като отбелязва, че ШНП не е получила болшинство в Народното събрание на последните избори.

Мнозина шотландци не желаят самостоятелност, а един по-склонен към съдействие съюз с Англия, счита английският в. " Гардиън ", което предизвестява, че Англия е изправена пред месеци на конституционни и правосъдни конфликти. Но има опция на дисфункционалното статукво - възстановяване на съдействието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР