Шоково поскъпване на парното за новия сезон. Вероятно между 30

...
Шоково поскъпване на парното за новия сезон. Вероятно между 30
Коментари Харесай

Драстичен скок в сметките за парно през новия сезон

Шоково повишаване на парното за новия сезон. Вероятно сред 30 и 50 на 100 за другите региони на страната, предвиждат специалисти.

Окончателната цена ще е ясна на 1 юли, когато КЕВР ще реши, стъпвайки на планирана цена на газа за идната една година.

Засега регулаторът има единствено поръчките от топлофикациите, които първо не са обществени, и второ - са към края на март.

След направено допитване до топлофикациите какви цени са поискали. Информация дадоха в София, където желаят растеж с 29,1% и Бургас - с над 50%. Предвид динамичността на пазара на газа, крайното решение на регулатора наподобява непредсказуемо.

За две стаи в апартамент от 60 квадрата фамилията на учителката Славка Кунчева заплаща сред 100 и 120 лв. месечно през зимния сезон. В сметката влизат парното и топлата вода, което изцяло се вписва в бюджета на фамилията.

„ Ако е фрапантно, естествено, че ще ни тормози, само че ние не знаем какъв брой е “, сподели Славка Кунчева пред btv.

Все още не знаят какъв брой ще бъде нарастването на Топлофикация-Сливен, с цел да създадат сметка за новия сезон.

" За страдание, няма никакъв късмет по какъв начин да бъде избегнато това покачване, чакаме 30% - 40% да бъде то при най-благоприятни условия, които КЕВР да откри. Крайно време е да бъде изпълнено със наличие понятието енергийна беднотия, с цел да са ясни нещата, другояче по този начин разпределяне на калпак на средства не може да продължи това повече ", съобщи енергийният специалист Васко Начев.

" Когато природният газ е нараснал няколко пъти колкото и тежко да звучи покачване от няколко десетки % не е нещо ненадейно, дали ще се търсят решения за компенсиране на потребителите – сигурно и сигурно това ще бъде коментирано на равнище Министерски съвет и вицепремиер и министър председател ", сподели министърът на енергетиката Александър Николов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР