Шоколадовият еклер е вкусен десерт, който се приготвя от продълговато

...
Шоколадовият еклер е вкусен десерт, който се приготвя от продълговато
Коментари Харесай

Шоколадови еклери: Как да ги приготвите вкъщи

Шоколадовият еклер е апетитен десерт, който се подготвя от продълговато тесто, което се цялостни със сметана и се залива с шоколадова глазура. Така тестото става хрупкаво до момента в който пълнежът със сметана е апетитен и богат. Кремът може да бъде с всевъзможен усет от ванилия до шоколад.

Докато вършиме еклера, значимо е да осигурите съвършена консистенция на тестото за сладкиши, с цел да извършите в действителност апетитен еклер. Вижте тази бърза и лесна рецепта, която ще ви помогне да извършите този апетитен десерт вкъщи единствено с 5 лесни стъпки. Насладете се на греховната приятност удома и впечатлете всички с тези вкусни еклери.

Стъпка 1

Смесете ¼ чаша масло, ⅔ чаши вода, щипка сол и ⅔ чаши рафинирано брашно в тиган на слаб огън. Оставете да заври и по-късно свалете от огъня. Сега прибавете 2 яйца към тази примес и разбийте добре.

Стъпка 2

След това вземете найлонова торбичка и я напълнете с приготвената примес. Изрежете дребна дупка в единия завършек на торбата и направете еклерите с продълговата форма с дължина 10-тина сантиметра върху намазнена тава за печене. Печете на 180 градуса по Целзий за 30 минути. След като изстинат, набодете еклерите с съчка за зъби.

Стъпка 3
 Рецепта за еклери Рецепта за еклери
Обичате еклери, само че не знаете по какъв начин може сами да си извършите вкъщи? На вашето внимание: Рецепта за еклери Тези, които се считат за " дец...

За да извършите крема, разбийте 1 чаша сметана, ¼ чаша пудра захар и 1 супена лъжица ванилова есенция. Напълнете сладкарски плик с този подготвен заряд и направете 3 дупки в дъното на еклерите. Напълнете еклерите с крема през тези дупки.

Стъпка 4

За да извършите шоколадовата глазура, разтопете 350 грама шоколадови стърготини в микровълнова фурна, като ги разбърквате за няколко минути. Загрейте 200 мл бита сметана и прибавете щипка сол към нея. След като стартира да къкри, изсипете върху шоколадовия чипс. Към това прибавете 2 супени лъжици масло и разбъркайте добре.

Стъпка 5

Потопете деликатно всеки еклер в приготвената глазура и го оставете да стегне. След като се стегне, можете да сервирате шоколадовите еклери охладени или на стайна температура.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР