Шоколадови изделия, произведени във фабриката на Нестле в България, се

...
Шоколадови изделия, произведени във фабриката на Нестле в България, се
Коментари Харесай

Във фабриката на Нестле в България се произвеждат продукти за 43 страни

Шоколадови произведения, създадени във фабриката на " Нестле " в България, се изнасят за 43 страни по света. Това стана ясно на конференция, на която компанията показа финансовите си резултати за 2017 и началото на 2018 година
Оказва се, че 90% от продукцията на фабриката за шоколадови произведения и бисквити на „ Нестле “ у нас се изнасят за чужбина. Особено огромен е делът на десертите KitKat. Те се създават единствено от три заводи в Европа, като две от тях – във Англия и Франция, вършат единствено общоприетия KitKat, до момента в който другите му разновидности и разнообразни усети се основават точно в България. Експорт на продукция има за общи 43 страни, като с изключение на европейските, измежду тях са и Бразилия, Канада, Австралия и други На пазара у нас пък към този момент и новият тип KitKat с розов шоколад.
Най-голям обаче е бизнесът на „ Нестле “ при напитките и най-много кафето . Пазарният дял на компанията в целия бранш кафе е 40,6%, при кафе капсулите е над 80 на 100, а при кафе миксовете – 71 %. Силно растяща категория са храните за домашни любимци.
Печалбата на компанията у нас за предходната година е 23,3 млн. лв., а годишният оборот – 258 млн. лв.. Инвестициите пък са за близо 6 млн. лв. и са потребление за повишение на производството, създаване на нови артикули, човешки капитали и други
За първите четири месеца на 2018 година „ Нестле България “ пък регистрира продажби за 54,1 млн. лв. и органически растеж от 6,8 на 100, посочи финансовият шеф Мариан Маринов. По думите му през тази година вложенията на компанията ще са за 4,6 млн. лв..
Във фабриката на сдружението в страната ни работя 670 чиновници, като на година се създават 15 000 тона артикули.
В кои четири области ще бъде главният фокус на " Нестле " в световен мащаб и още детайлности прочетете в
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР