Шокиращи документи, които доказват как 520 000 лв. от джоба

...
Шокиращи документи, които доказват как 520 000 лв. от джоба
Коментари Харесай

Как наши 520 000 лв. бяха харизани на Гр.Ганчев от Р. Василев, ПП

Шокиращи документи, които потвърждават по какъв начин 520 000 лева от джоба на данъкоплатеца са подарени от като министър на олигарха Гриша Ганчев и неговия фамилен футболен клуб ЦСКА. Парите са за 10 месеца банален кой знае за какво наем за стадион, който без друго е предан на скандално ниска цена - десетки пъти под действителната, на предприемача, чийто петролен бизнес е заседнал в задължения.

 

За същата договорка, по която Столичната община още авансово отхвърли на Ганчев и Василев да се раздели с имоти в Борисовата градина и да направи допустимо реализирането на плана - т.е. за тях е било ясно, че няма да стане нищо, дъщерното сдружение на - Сердика спортни парцели ЕАД подписва и консултантски контракт за 117 000 лева с адвокатската фирма на Лена Бориславова и Никола Минчев, от който също не е имало никакъв смисъл, с изключение на наливане на пари, изнточени от държавната хазна, заради нищожността на самата бъдеща договорка и целия план.

Не е мъчно да се разбере за какво след всичко това точно на Радостин Василев е отделено мястото лидер на листа на Продължаваме промяната в Габрово, вместо да бъде пропуснат след несполучливия опит да разцепи партията на Слави Трифонов, с помощта на който въобще попадна в политиката. Напомняме, че други 5 контракта на Руди Гела, както е прочут в медиите видният правист и ексминистър, към този момент са дадени на прокуратурата и предстоят обвинявания. Напомняме също, че към този момент измежду тях не е най-скандалният - източване на 2 млн. от държавния Български състезателен тотализатор, сякаш за реклама в метрото, която я няма в метрото и съставлява 2 табла метър на метър в столичен подлез с неприятно поставени и несменяеми евтини плакати. Както самичък той изясни в тв изявление за ЕвроДикоФФ, това било доста по-силна реклама от клипове в двете най-гледани национални малките екрани бТВ и Нова, по тази причина скъсал договорите с тях и наложил този.  

 

Ето и всички елементи по договорката, облагодетелствала с 520 000 лева от джоба ни ЦСКА и фамилията на Гриша Ганчев от разкрилия проблема уебсайт tribune.bg:

 

Футболният клуб " ЦСКА - София " на предприемача Гриша Ганчев употребява от 1 май тази година държавния стадион " Българска войска ", без да заплаща нито стотинка на страната. " Гратисният интервал " за ЦСКА - София ще продължи най-малко до 1 март идната година. По този метод, в най-тежкия интервал на икономическата рецесия частният клуб на предприемача Ганчев, на процедура, ще получи безлихвена държавна помощ в размер на над 520 000 лв., които ще изплаща чак след края на този период.

 

" Държавната помощ " за ЦСКА е част от тайния анекс към контракта за наем на стадион " Българска войска ", който някогашният министър на младежта и спорта Радостин Василев отхвърли да разкрие даже на депутатите от Демократична България в последното Народно заседание. Анексът, с който Tribune.bg разполага, бе подписан тържествено на 5 май тази година в Министерството на младежта и спорта в наличието на министър Василев и на сина на Гриша Ганчев - Данаил.

 

" Страните се спогаждат, че по отношение на подготовката за Проекта и Нотариалната договорка, в това число нужните корпоративни и други решения и утвърждения, падежът на дължимите заплащания на Наема на Стадиона от НАЕМАТЕЛЯ на НАЕМОДАТЕЛЯ за интервала от 01.05.2022 година до по-ранната дата всред датата на Нотариалната договорка и 01.03.2023 година (всяка от тях наричана " Дата на подписване на договорката за Проекта " ), се трансформира, като падежът за дължимата сума за наеми за този интервал, се дължи от НАЕМАТЕЛЯ на НАЕМОДАТЕЛЯ в период до 5 (пет) работни дни от настъпването на по-ранната дата от посочените тук нагоре (датата на нотариалната договорка или 01.03.2023 г.) ", гласи член 3 от анекса, подписан от лицата Евгени Марчев и Филип Филипов.


 



 



 

Към оня миг Марчев е началник на наемодателя - държавната компания на спортното министерство " Сердика спортни парцели ", а Филипов е изпълнителен шеф на наемателя ПФК " ЦСКА - София ". В параграф 2 от член 5 на анекса пък е несъмнено, че в случай че не се стигне до нотариална договорка за строителството на нов стадион на мястото на " Българска войска ", то ЦСКА ще стартира да заплаща месечните вноски за наема от 52 080 лева чак след 5 март 2023 година

 

" Ние на ЦСКА пари не даваме. Даваме им единствено опция сами да си построят стадиона ", разгласи на 12 май Радостин Василев, само че спести тази детайлност, че клубът на Гриша Ганчев, на процедура, е освободен от заплащането на наем за " Българска войска " до март 2023 година

 

От тескстовете на анекса излиза наяве и нещо друго - че към май тази година (а и досега) няма никаква нотариална договорка по отношение на строителството на нов стадион на ЦСКА. В същото време на 5 май Радостин Василев разгласи: " Няма да има ново сдружение (за градежа на стадиона). За нас това не работи. Не е верният юридически метод. Това е нотариална договорка. " Само че и до през днешния ден нотариална договорка няма.

 



 



 

В началото на май 2022 година е подписано съглашение за партньорство сред ММС и ПФК ЦСКА за градежа на нов стадион " Българска войска ". Според министъра на спорта Радостин Василев съглашението подсигурява, че ЦСКА ще осъществя своя нов бизнес проект и ще има правото да построи своя стадион. Василев не изяснява по какъв начин са уредени връзките сред ЦСКА и министерството. Само споделя, че " това е неповторимо събитие " и " извънредно детайлна нотариална договорка ". " Общо сдружение няма да има. " " Сделката е такава, че страната няма по какъв начин да загуби надзор над своите парцели и ЦСКА няма по какъв начин да не осъществя своя бизнес проект ", твърди Василев, без да разкрива повече детайлности.

 

На 21.05.2022 година изненадващо е оповестено на конференция, че новият стадион на ЦСКА-София в Борисовата градина ще излезе по предварителни калкулации 80-90 милиона лв., които са подсигурени от притежателите Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, а клубът не е привързан с тази инвестиция. Има контракт с страната за 30 години, само че не са посочени изискванията по него. Осигурена е и банка за заем.

 

Също не е оповестено коя е тя. Подчертава се, че клубът не е привързан с вложението (заради правилото на УЕФА за финансов феърплей), което опонира на уверенията на Василев от началото на май, че " ЦСКА ще осъществя своя нов бизнес проект " и " ЦСКА ще има правото да построи своя стадион ".

 

На 21 юни е разгласен и прелиминарен график за реализацията на плана: " На 1 юли стартират изследванията и подготовката на документите по строителството, а по предварителни планове разрушаването на остарелия стадион би трябвало да започва на 1 април 2023 година Планира се строителството да тръгне през 2024 година и в случай че всичко е наред - от лятото на 2025 година ЦСКА-София би трябвало да играе на новия стадион.

 

 

 

Илиян Костадинов

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР