Шофьорите на тежкотоварни автомобили се оплакват от състоянието на прохода

...
Шофьорите на тежкотоварни автомобили се оплакват от състоянието на прохода
Коментари Харесай

Шофьори на камиони готвят протест, заради състоянието на прохода „Витиня“

Шофьорите на тежкотоварни коли се оплакват от положението на прохода „ Витиня ". Разминаването с другите транспортни средства е извънредно мъчно и има заплаха от произшествия, споделят те. Настояват за незабавни ограничения.

Проходът „ Витиня " е същинско тестване за превозвачите и те още веднъж алармират за нередностите там.

Изключително тежко тестване е да прекосяваме по този път, защото този път е юридически през 60-те години за коли с обща маса към 10 тона. В момента колите се изкачват с обща маса 40 тона, сподели за BTV Калин Илиев, притежател на транспортна компания

Изключително мъчно е разминаването, би трябвало да се изчакват в завоите. Иначе има заплаха от ПТП, добави Емил Николов, специалист към съюза на интернационалните превозвачи.

Надяват се зимата пътят през автомагистрала „ Хемус " да бъде пуснат. В противоположен случай се рискуват човешки животи, считат те.

Липсата на обозначени места за отмора също е проблем. Автомобилите стопират в малко уширение. В непосредственост няма вода, нито тоалетна.

От Агенция „ Пътна инфраструктура " обясниха, че тировете не са пускани на Автомагистрала „ Хемус " поради забавения ремонт на автомагистралата в този сектор.

Призоваваме всички институции, виновни за това, да бъде пусната по най-бързия метод автомагистралата, тъй като става въпрос за човешки животи. Вчера имаше жертва на това място, сподели Емил Николов.

От АПИ, обявиха че преди старта на зимния сезон ще бъде направено всичко допустимо, с цел да се пусне ремонтираната тръба на тунел „ Витиня ", както и двата виадукта на Автомагистрала „ Хемус ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР