Шофьорите, които извършат пътно нарушение, докато возят дете, ще остават

...
Шофьорите, които извършат пътно нарушение, докато возят дете, ще остават
Коментари Харесай

Нарушаваш правилата с дете в колата? Оставаш без книжка!

Шофьорите, които извършат пътно нарушаване, до момента в който возят дете, ще остават без брошура. Това предлага Комисията по сигурност по пътищата към Министерство на вътрешните работи в собствен отчет, който следва да бъде прегледан през днешния ден.

Документът планува отнетите в такива случаи книжки да се връщат едвам след изпит. Строгите наказания се постановат поради стряскащата статистика - 205 деца са убити като пасажери и пешеходци, а 7500 са тежко ранени с трайни последствия за здравето от 2011 година насам.

Сред новите хрумвания на Министерство на вътрешните работи е и младите водачи да минават на двудневен курс за ръководство при рискови условия до 9 месеца, откакто вземат брошура, както е в Австрия, написа в. "24 часа ". Ако не се явят, свидетелството им ще се лишава.

600 са убитите и над 10 хиляди са ранените във възрастовата група 18-24 година от 2011 до края на 2017 година съгласно отчета на комисията.

Друг акцент е подложен на починалите пасажери. 85% от убитите 1300 души от 2011 година до през днешния ден са починали в леки коли и са били без колани. Предлага се повишение на отговорността на водачите, които нарушават разпоредбите на придвижване при транспорт на пасажери, в това число и за това, че са без колани.

“Може да се приема като вътрешноавтомобилно принуждение, сходно на домашното принуждение, тъй като резултатите не са по-леки”, написа в отчета. Експертите оферират и нещо като обществен линч за отговорните водачи, предизвикали пострадване на пасажери - редовно и в детайли да се огласяват сходни случаи.

700 са убитите и 10 000 са ранените по пътищата през последните 7 година и половина при пътешестване по работа или при проведен транспорт на служащи. Затова се предлага министерства и организации да изискват от работодателите внедрена система за ръководство на сигурността на придвижването при транспорт на пасажери и товари.

5 министерства ще бъдат ангажирани с стратегия за тласъци за възобновяване на автомобилния парк. Новите коли са по-безопасни, а междинната възраст на автопарка у нас е 16 година

Според Националната тактика от 2010 година жертвите при произшествия би трябвало да намалеят двойно до 2020 година, като заложеното за 2017 година е 504, а действително са със 178 повече. Прогнозният ритъм за понижаване на ранените по проект е 6878, само че цифрата е 8680.

От началото на 2018 година до 30 май убитите при произшествия са 185 души, а ранените са 2830, демонстрира статистиката на Министерство на вътрешните работи. Тези числа са почти същите като за същия интервал през 2017 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР