Шофьорите, живеещи в синя и зелена платени зони за паркиране

...
Шофьорите, живеещи в синя и зелена платени зони за паркиране
Коментари Харесай

София въвежда онлайн винетен стикер за платените паркинг зони

Шофьорите, живеещи в синя и зелена платени зони за паркиране в София, към този момент ще могат да подават онлайн заявки за издаването на винетен стикер. Досега те трябваше минават през офиси на Центъра за градска подвижност, даже в случай че единствено желаят да удължават периода на разрешението.

Новата, по-бърза и напълно цифрова услуга бе показана от ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев и управлението на ЦГМ – Димитър Дилчев, Румяна Милова и Иван Антов.

Спестяваме на близо 35 000 жители десетки часове в офисите на ЦГМ за издаване на стикер. Спестяваме и разпечатването на над 180 000 листа с документи всяка година – всеки ползвател на услугата до момента трябваше да разпечати близо 5 разнообразни документа всяка година. По този метод облекчаваме работещите хора в забързаното им всекидневие “, разяснява Георги Георгиев, представен от пресцентъра на СОС.
Как работи?
Регистрацията се прави напълно електронно – през всяко мобилно устройство от вкъщи, офиса или друга точка. Чрез въведените услуги за отдалечена идентификация и електронно сключване от B-Trust Mobile, предоставени от БОРИКА, жителите могат да подават заявки и да получат стикер напълно по електронен път. Основните стъпки, през които минава всеки консуматор са:
Въвеждане на потребителски данни през уеб страницата на ЦГМ;Потвърждение на потребителските данни;Електронна идентификация в приложението B-Trust Mobile;Предоставяне на документи за право на собственост;Онлайн заплащане на таксата.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР