Шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват

...
Шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват
Коментари Харесай

По АМ Тракия до 9 май в района на надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас

Шофьорите да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешната лента за по-бързо напредване по автомагистралите, поучават от пресцентъра на АПИ.
За облекчение на трафика по от 4 май /вторник/ до 9 май /неделя/ в региона на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на оборудването придвижването се прави в двете посоки в платното за Бургас.
Заради ремонт е лимитирано придвижването в сектора сред пътните възли „ Чирпан - Изток “ и „ Стара Загора “ на Автомагистрала „ Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът минава по обходен маршрут.
Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „ Чирпан - Изток “ на Автомагистрала „ Тракия “ по път II-66. Оттам по второкласния път ще не престават до пътен възел „ Стара Загора – Кольо Ганчев “, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това придвижването е по път I-5 до пътен възел „ Стара Загора “, където водачите ще не престават по Автомагистрала „ Тракия “.
Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „ Стара Загора “ на Автомагистрала „ Тракия “ по път I-5 до пътен възел „ Стара Загора – Кольо Ганчев “. От там по път II-66 ще не престават до пътен възел „ Чирпан - Изток “, с цел да се качат още веднъж на Автомагистрала „ Тракия “.
Алтернативен маршрут на сектора в ремонт на Автомагистрала „ Тракия “ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да употребяват и първокласния път за по-голяма улеснение при пътешестване в пиковите дни и часове.
Алтернативен маршрут на Автомагистрала „ Хемус “ в посока Монтана и Видин са проходът „ Петрохан “ и пътят през Искърското дефиле.
 АПИ: Шофьорите да не употребяват спешната лента за по-бързо напредване по автомагистралите АПИ: Шофьорите да не употребяват спешната лента за по-бързо напредване по автомагистралите
При пътуването за Великден единственото ограничаване на автомагистрала поради ремонт е сред пътните възли „ Чирпан - Изток “ и &b...
Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Струма “.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване, да карат деликатно и със съобразена скорост, да не се подхващат рискови изпреварвания и да не употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване. Eмоционалното шофиране не подсигурява по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите.
В секторите от първокласната, второкласната и третокласната пътна мрежа, в които е въведена краткотрайна организация на придвижването поради ремонтни действия е належащо водачите да плануват повече време за пътешестване, заради по-ниската скорост на придвижване при осъществяването на строителни работи или да употребяват различни направления.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР