Шофьорите да се уведомяват чрез имейл или SMS за извършено

...
Шофьорите да се уведомяват чрез имейл или SMS за извършено
Коментари Харесай

Експерти: Шофьорите да се уведомяват чрез имейл или SMS за извършено нарушение

Шофьорите да се уведомяват посредством имейл или SMS за осъществено нарушаване. Около това мнение се сплотиха юрист Димитър Марковски и Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.
" Пътните катастрофи получават качествено правораздаване в съда. Докато се стигне до такава степен обаче има доста проблеми. Превенцията и контролът обаче би трябвало да бъдат усъвършенствани. Нужно е и качествено досъдебно произвеждане. Невръчени фишове и санкции може да се влачат с години, а вие няма да разберете, в случай че не ви спрат пътни служители на реда ", съобщи Марковски.
По думите му има действителна нужда Законът за придвижване по пътищата да се промени, а глобите да се вдигнат. " Водачите имат право да откажат проба за алкохол при прекъсване от пътни служители на реда, само че отвод от осъществяване на полицейско предписание в същото време е закононарушение. Трябва да се вземе позволение от арбитър за наложително осъществяване. Ако лидерът откаже да бъде тестван за опиати, законът може да повелява, че ги е използвал. Ако е чист, ще желае да се тества ", уточни Марковски.
Според Владимир Тодоров неприлагането на закона и неналичието на съответни наказания са измежду проблемите, водещи до пътни произшествия. " Липсва глоба за систематичните извършители и завишаване на наказания при повтарящо се нарушаване в границите на година. Процедурите по връчване са остарели и неработещи. Всеки с шофьорска брошура би трябвало да дава имейл и там да се изпращат уведомления. Призовавам тематиката с пътната сигурност да бъде приоритет ", акцентира той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР