Шофьори на тежкотоварни автомобили сигнализираха, че често са принуждавани да

...
Шофьори на тежкотоварни автомобили сигнализираха, че често са принуждавани да
Коментари Харесай

Транспортни фирми плащали абонамент спокойствие на служители в ДАИ-Благоевград

Шофьори на тежкотоварни коли алармираха, че постоянно са принуждавани да дават подкупи на чиновници на Автомобилната администрация в Благоевград, с цел да не им сформират актове и да не бъдат глобявани. Най-често в региона камионите се стопират за инспекция на основен път Е 79, след излизане от автомагистрала " Струма " и преди влизане в Благоевград.

Благоевград

Шофьори описаха, че тежкотоварните коли се стопират изборно, като съзнателно не се ревизират камионите на избрани компании. За да избегнат инспекциите част от превозвачите признават, че заплащат на автомобилната администрация абонамент за успокоение.
Иван Терзиев: 20 евро си подготвен да дадеш. Ако ти ги изискат? Да, да. Ми те нали те стопират съвсем по тази причина. Той се качва при теб и си поставя неговата карта, то не е наложително да подвига олелия и да приказваш на висок звук. 20- те евро стоят там нали това и той ги взима довиждане и всичко е тъкмо. Васил Даскалски: Като те спрат почват да се заяждат и едните и другите. Просто търсят някаква причина да пишат. Да пишат актове? Ми да.
Собственици на транспортни компании описаха, че най- постоянно инспекторите намират пропуски и сформират актове за техническа нередовност на колите и пропуски в документите. Фирмата на Илиян Тачев вози товари най-вече за Англия и централна Европа. Казва, че камионите му постоянно са в положително положение и не се тормози от инспекции.
Илиян Тачев: Когато всичко ти е в ред, няма по какъв начин да ти желаят пари. Аз не знам човек, когато всичко си му е редно не знам, за какво би трябвало да му желаят пари. След акция на профилираната прокуратура бяха арестувани 10 чиновници на Автомобилната администрация в Благоевград, които са търсили рушвет от транспортни компании сред 300 и 600 евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР