Шофьори на линейки към спешния център в Гоце Делчев изразиха

...
Шофьори на линейки към спешния център в Гоце Делчев изразиха
Коментари Харесай

Шофьори на линейки не получавали бонуси за работа на първа линия

Шофьори на коли за спешна помощ към незабавния център в Гоце Делчев показаха обществено недоволството си поради това, че не са получили бонусите, гласувани от държавното управление, за работа на първа линия. Областният шеф на Спешна помощ-Благоевград, съобщи пред „ Хоризонт ", че ще преразгледа документите.

Сред недоволните от заплатите си за предишния месец с изключение на водачи на коли за спешна помощ има и медицински сестри. Те настояват, че не са получили полагащите им се 1000 лв. за работа на първа линия в борбата против ковид.

В регионалния център за Спешна здравна помощ никой не е реагирал против изплатените хонорари, съобщи шефът доктор Красимир Михайлов:

„ Без да ни уведомят, без да кажат, че имат някакви искания, което за мен не е обикновено ".

Д-р Михайлов посочи, че
бонусите се пресмятат според напътствията и разпоредбите, написани от здравното министерство и че спомагателните бонуси зависят най-много от работата в действителна рискова среда, а месец януари е бил релативно спокоен:

„ Трябва правоимащите лица да са взели участие в обслужване на пациенти, които са с Covid-19, има случаи, когато няма такова присъединяване ".

Въпреки това разпределението на средствата ще бъде преразгледано, увери регионалният шеф на Спешна помощ:

„ Регистрирали сме такива неточности и в случай че има установени неточности, ние ще поправяме това ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР