Шофьорът, заподозрян за катастрофата в София, който избяга от местопроизшествието

...
Шофьорът, заподозрян за катастрофата в София, който избяга от местопроизшествието
Коментари Харесай

Задържаха избягалия шофьор от катастрофата в София, при която загинаха две млади жени

Шофьорът, обвинен за злополуката в София, който избяга от местопроизшествието при което починаха две млади дами, е арестуван от отряд „ Кобра “ малко след 13 ч. Той е арестуван в квартал " Лозенец ", в региона на хотел " Маринела ", покрай мястото на злополуката, заяви bTV.

Бившият футболист Георги Семерджиев бе разгласен за търсене.

Тази заран, по инструкции на основния прокурор Иван Гешев, следствието на тежката злополука, при която бяха убити две дами, бе поето от Националното разследване.

След запознаване със случая, следователите са показали вероятните адреси, на които Семерджиев може да се укрива. Едва по-късно полицията е разкрила избягалия от местопроизшествието шофьор-убиец.

Мъжът е избягал след злополуката, само че самоличността му е открита. Георги Семерджиев, някогашен футболист, е с отнета шофьорска брошура и голям брой престъпни прояви, измежду които с наркотични субстанции и близо 50 нарушавания на пътя.

От прокуратурата пуснаха прессъобщение, в което подсетиха, че в границите на последните две години основният прокурор е отправил към народните представители експертни оферти в региона на закононарушенията по превоза, целящи завишаване на наказванията при ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции.

Бе препоръчано и основаването на нова наредба за лишаване в интерес на страната на моторното транспортно средство, когато то е благосъстоятелност на причинителя, допълниха още от прокуратурата.

Георги Семерджиев е някогашен футболист на " Левски " и на Спортист (Своге). Задържан е за наркоразпространение и за черно тото. На 35 години е и е от Своге.

Мъжът е с голям брой престъпни регистрации и е карал автомобилът с подправени номера. Управител е на автомивка и сега наподобява много по-различно от авансово публикуваната фотография, тъй като има голям брой татуировки, даже и по лицето.

В колата са открити сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на компания.

Фактическите детайлности за случая:

Таксиметрова кола се движи от бул. „ Черни връх” към НДК. На кръстовището на бул. „ Арсеналски” водачът на таксито се престроява в крайната лява лента.

От НДК с висока скорост се движи лек автомобил, който минава на червен светофар. Последва удар в предната част на таксито, а колата извършител се удря в асансьора на метрото.

От мощния удар, предходната на алено кола, се разцепва на две - едната половина, в която се намират водача и спътничката му, се плъзга 40 метра и се стопира в пресечка малко по нагоре.

На пешеходната алея са се намирали две пешеходки, които са пометени и умират на място. „ Млади девойки - на 22 и 26 години, които са изчаквали на тротоара.

От самия удар автомобилът се разчленява на две - едната половина минава отвътре на пешеходната зона и ги помита”, изясни Тенев. Въпреки пристигналите на място четири коли за спешна помощ и полицейски коли - късмет за блъснатите дами да оцелеят е нямало.

Юлиян е очевидец на злополуката. Обяснява, че ударът се чул като бомба. „ Беше необикновен тропот. Видях разцепения автомобил. Всяка вечер тук има гонки, ускорявания на коли. Всекидневно едно и също”, изясни той.

Пътният специалист Диана Русинова акцентира, че липсват национална политика и съответни дейности от страна на страната, които да спрат сходни водачи, с толкоз нарушавания, да се движат по пътищата.

„ След първото или второто нарушение този човек трябваше или да е с отнета брошура, или да е спретнат в съответната институция, с цел да не се движи свободно и да не отнеме два живота. Това е неприемливо - неуспех на обществото отвсякъде”, безапелационна е тя.

Като неприемливо дефинира водач с 50 нарушавания да се движи по улиците. „ Не сме Зимбабве или някоя бананова република. Или може би сме…Не знам какво да кажа - всичко има граници и институциите е извънредно време да се засрамят от това, което се случва”, моли Русинова.

Очаквайте детайлности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР