Шофьорът на турския автовоз в който се вряза автомобилът на

...
Шофьорът на турския автовоз в който се вряза автомобилът на
Коментари Харесай

Почти 6г. след смъртта на Ники от NI.co: Арестуваха тираджията в който се вряза колата ковчег

Шофьорът на турския автовоз в който се вряза автомобилът на музикантите Николай Николов, от пловдивската група NI.co и китаристът на група Каталог - Павел Дюлгерски, е бил задържан при започване на месец февруари. Турският жител Мехмет Калисал е измамен под наказателна отговорност за тежко закононарушение и против него стартира наказателно произвеждане.
Прочетете още
Днес Пловдивският апелативен съд остави в ареста Мехмет, като удостовери най-тежката мярка за неотклонение, наложена от Окръжен съд-Стара Загора.

Катастрофата стана на 29 юни 2018г. в Прохода на Републиката, само че поради закъснение на експертизите досега не е имало доказателства, с цел да бъде повдигнато обвиняване на турския жител. При конфликта на място почина пловдивчанинът Николай Николов, а три месеца по-късно в болничното заведение издъхна и Павел Дюлгерски. Двамата музиканти са пътували за присъединяване в Русе по време на тежката злополука.

Според данни на полицията, водачът на леката кола е изгубил надзор над транспортното средство и се е врязал челно в автовоза, ръководен от Мехмет Калисал. 



В днешното съвещание юристите на Мехмет Калисал – Райко Коев и Роман Желев желаеха от пловдивския съд мярка за неотклонение „ парична гаранция ” за водача. Според тях претекстовете на Окръжен съд-Стара Загора да го остави в ареста са свързани само с неналичието на адрес в страната.

„ От момента на злополука до ден сегашен той е влизал и излизал неведнъж в България, тъй като е водач на тир. Карал е със 65км/ч. по време на злополуката и колата е поднесла и се е забила челно в автовоза. Ако не е бил той, автомобилът е щял да отиде в дере, което е 70-80 метра ”, споделиха юристите.

Мотивът на първоинстанционния съд е, че той е трябвало да предприеме „ спешно прекъсване, при пораждане на непредвидимо затруднение ”, което звучи безумно, добави още Райко Коев.

Пловдивските апелативни магистрати обаче решиха, че „ задържане под стража ” е най-адекватната мярка за неотклонение към сегашния миг, поради това, че е измамен под наказателна отговорност за тежко закононарушение. Липсата на непрекъснат адрес в България, също е причина, да не му бъде наложена по-лека такава.

„ В интерес на правораздаването е той да остане под стража ", приключи арбитър Велина Антонова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР