Шофьорът на тира с бургаска регистрация, чиято спирачна система блокира

Шофьорът на тира с бургаска регистрация, чиято спирачна система блокира ...

Тежки дни се задават за шофьора на зърновоза-убиец Валентин

Шофьорът на тира с бургаска регистрация, чиято спирачна система блокира и стана причина за кървавата касапница в Айтос на 13 септември т.г, при която загинаха две невръстни деца и техния баща, ще бъде изправен пред съда, пише Флагман.бг.

Срещу 35-годишнияблагоевградчанин Валентин Вълчанов е повдигнато обвинение за причиняване на смърт на 3 лица – 5-годишната Айфер, 9-годишния Джелал и баща им - 32-годишния Нури Хюсеин. Вълчанов ще бъде съден и за причиняване на средна телесна повреда – на 17-годишния ученик от Механотехникума Октай Юмер, който бе пометен на тротоара от каросерията на зърновоза.

Към момента водачът на тежкотоварния камион е с мярка за неотклонение „парична гаранция“, със забрана да напуска пределите на страната. Здравословното му състояние бе стабилно, след като претърпя поредица от ортопедични операции – на лява ръка и двата долни крайника, повърхностна интервенция на главата, впоследствие обаче се е наложило отново да влезе в болница.

Валентин ще бъде съден по чл. 343 от НК, грози го лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Резултатът от химичната експертиза е дала отрицателен резултат за употреба на наркотични вещества, алкохолната проба на водача също е отрицателна. Валентин Вълчанов е бил абсолютно адекватен, когато тирът му помита Волвото на Нури Хюсеин, в което са пътували двете му деца и съпругата му Фатме, която бе с множество наранявания по цялото тяло след катастрофата.

Още не са изготвени всички назначени експертизи по делото и няма яснота каква е причината, довела до страшната трагедия на ул. „Хаджи Димитър“ в Айтос на 13 септември т.г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg