Шофьорът на тира с бургаска регистрация, чиято спирачна система блокира

...
Шофьорът на тира с бургаска регистрация, чиято спирачна система блокира
Коментари Харесай

Тежки дни се задават за шофьора на зърновоза-убиец Валентин

Шофьорът на тира с бургаска регистрация, чиято спирачна система блокира и стана причина за кървавата кланица в Айтос на 13 септември т.г, при която починаха две невръстни деца и техния татко, ще бъде изправен пред съда, написа Флагман.бг.

Срещу 35-годишния благоевградчанин Валентин Вълчанов е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел на 3 лица – 5-годишната Айфер, 9-годишния Джелал и татко им - 32-годишния Нури Хюсеин. Вълчанов ще бъде съден и за причиняване на междинна телесна щета – на 17-годишния възпитаник от Механотехникума Октай Юмер, който бе затрит на тротоара от каросерията на зърновоза.

Към момента лидерът на тежкотоварния камион е с мярка за неотклонение „ парична гаранция “, със възбрана да напуща рамките на страната. Здравословното му положение бе устойчиво, откакто претърпя поредност от ортопедични интервенции – на лява ръка и двата долни крайника, повърхностна намеса на главата, след това обаче се е наложило още веднъж да влезе в болница.

Валентин ще бъде съден по член 343 от Наказателен кодекс, грози го отнемане от независимост от 3 до 15 години.

Резултатът от химичната експертиза е дала негативен резултат за приложимост на наркотични субстанции, алкохолната проба на лидера също е негативна. Валентин Вълчанов е бил безусловно съответен, когато тирът му опустошава Волвото на Нури Хюсеин, в което са пътували двете му деца и брачната половинка му Фатме, която бе с голям брой пострадвания по цялото тяло след злополуката.

Още не са направени всички назначени експертизи по делото и няма изясненост каква е повода, довела до страшната покруса на ул. „ Хаджи Димитър “ в Айтос на 13 септември т.г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР