Шофьор предложил подкуп от 10 хиляди евро и златен часовник

...
Шофьор предложил подкуп от 10 хиляди евро и златен часовник
Коментари Харесай

Задържаха шофьор, предложил 10 хиляди евро подкуп

Шофьор предложил рушвет от 10 хиляди евро и златен часовник на служители на реда. Той е задържан тази нощ в София. Пробата му за приложимост на опиати е позитивна.

“Шофьор, използвал канабис, амфетамин и метаамфетамин предложи рушвет от 10 000 евро и златен часовник ", съобщи Алек Каленски, младши контрольор от Пътна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи, пред публицисти.

В момента водачът е арестуван за 24 часа.

“Снощи, с колежката Елена Симова карахме нощна промяна и към 01:00 ч. получихме сигнал от дежурна част за зародил скандал на кръстовището на бул. Дондуков и бул. Мария Луиза. Трябваше да тестваме водачите за използването на опиати и алкохол. Докато пътувахме натам началникът на групата старши контрольор Апостолов към този момент беше дошъл на място. След тестването, единият от тях бе с позитивна проба за три типа опиати, като поставихме белезници на лидера, сложихме същият в служебната ни кола, до момента в който колежката Симова наблюдаваше лидера, същият съобщи, че ръцете му са притиснати към белезниците и го болят. В момента, в който се качих в задната кола на автомобила и понечих към индивида да му смъква белезниците той в ръцете си държеше две пачки с банкноти по 50 евро, като пусна същите на пода на служебния ни автомобил и ги бутна с крайник към мен с думите, че желае да бъде освободен и да му бъде върната шофьорската брошура ”, изясни още служителят на реда.

“С колежката Симова незабавно докладвахме на контрольор Апостолов, той уведоми дежурна част, на място дойде екип на дежурна оперативна група към 5-то районно, които преброиха и откриха, че сумата е 10 000 евро. След като изготвихме документите на лидера, той бе превозен към Военномедицинска академия, по време на това транспортиране същият ни сподели, че в него има сума от към 3 000 лева както и златен часовник, като предложи да ни ги даде, с цел да му върнем свидетелството му за шофиране, защото му е доста значимо ”, разяснява още той, като посочи, че водачът е отказал да даде кръвни проби същата вечер. 

“Задържаният мъж е сирийски жител като има български документи със статут на емигрант, той говореше и съвършен български, точно на наш език ми предложи подкупа ”, изясни още Алек Каленски, след което посочи, че занапред ще се откри дали арестуваният е имал и предходни прегрешения. Полицейският чиновник акцентира, че до в този момент три пъти са му предложили рушвет, само че при нито един от случаите не се е изкушил. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР