Шофьор на ученическия автобус, който предизвика верижна катастрофа в Силистра,

...
Шофьор на ученическия автобус, който предизвика верижна катастрофа в Силистра,
Коментари Харесай

Шофьорът на катастрофиралия ученически автобус: Не съм избягал, не исках да се стресират децата - 112

Шофьор на ученическия рейс, който провокира верижна злополука в Силистра, твърди, че не е избягал от мястото на произшествието.

От полицията оповестяват, че той е бил открит малко по-късно, а тестът му с дрегер отчела 0,18 промила алкохол.

Пред bTV водачът разяснява, че след случая не желае децата да не се стресират в допълнение, по тази причина побързал да ги закара до техните учебни заведения. След това се върнал при потърпевшите от удара коли.

Вчера рано сутринта рейсът блъснал един от паркиралите на бул. „ Македония “ коли, а  разследване на удара леко потърпевши са и други три коли.

Децата не са потърпевши. Те са на възраст от 10 до 17 години и учат в няколко разнообразни учебни заведения в Силистра. Щетите са единствено материални.

Шофьорът има дълъг стаж зад воланаи споделя, че до момента няма прегрешения.

„ Имаше паркирани доста коли и от двете страни на булеварда. Движението е интензивно рано сутринта. Участъкът от пътя беше отчасти замръзнал. На завоя предницата сервира леко и ударих първата кола, която пък удари идващите две-три коли “, изяснява 66-годишният Добрин Николов.

По булеварда не може да се кара с висока скорост, по тази причина водачът е управлявал учебния рейс със скорост 30-40 км в час. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР