Шофьор без книжка спретна истински екшън в събота по пътищата

...
Шофьор без книжка спретна истински екшън в събота по пътищата
Коментари Харесай

Шофьор без книжка в продължение на 5 часа разиграва полицията по пътищата на Великотърновскo

Шофьор без брошура спретна същински екшън в събота по пътищата на Великотърновска област. Плевенчанинът бел без брошура и при опит да бъде спрян за рутинна инспекция от полицейски патрул, той натиснал газта на лекия автомобил БМВ и отпрашил по основния път Велико Търново-Русе. Незабавно било поискано полицейско подкрепление и проведено гонене на територията на два района, което траяло над 70 километра.

Около 7 часа в събота лидерът, който е с многочислени престъпни регистрации, не се подчинил на сигнал „ стоп палка “ на пътни служители на реда в региона на Гурково. Униформените потеглили след него, само че водачът им се изплъзнал с мръсна газ. Преследването траяло през целия проход Хаинбоаз, като служителите на реда уведомили своите сътрудници във Велико Търново да го завардят там.

БМВ-то с плевенска регистрация обаче префучало с гневна скорост и се присъединило на основен път Русе- Велико Търново. То навлязло по трасето в община Полски Тръмбеш. След координирани дейности, служителите на реда подхванали тактиката от ТИР- паркинга край Куцина да бъде изкаран камион на пътното платно, който да препречи пътя на нарушителя. Плевенският джигит обаче се оказал извънредно умел водач и изкусно заобиколил товарното возило. Веднага по-късно се отправил към горнооряховското село Крушето. Там подхванал маневра да влезе в селскостопанските масиви. Горнооряховските служители на реда поискали незабавно подпомагане от чиновниците на охранителната компания „ Делта гард “, поради високопроходимата техника с която разполагат. Координаторът на компанията в железничарския град Йордан Бижев незабавно мобилизирал три джипа с по двама чиновници.

Към 9,30 часа БМВ-то било завардено в местността Смесито, където има промяна на реките Янтра и Росица и е всекидневно място за лов на риба. След като схванал, че няма да може да се измъкне от униформените, водачът дезертьор зарязал колата на черен път и хукнал да бяга през нивите. Той бил задържан и откаран в ареста на Районното полицейско ръководство в Горна Оряховица. Предстоят разпити, както и огледи на автомобила на плевенчанина.

От охранителната компания, в която част от чиновниците са добре готови някогашни служители на реда, разясняват, че това е поредна взаимна акция с Министерство на вътрешните работи, която приключва сполучливо със залавяне на извършител.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР