Шлеп, натоварен с 1500 тона въглища от Русия за Сърбия,

...
Шлеп, натоварен с 1500 тона въглища от Русия за Сърбия,
Коментари Харесай

Шлеп с 1500 тона въглища потъна в Румъния

Шлеп, претрупан с 1500 тона въглища от Русия за Сърбия, е потопен на румънското пристанище Констанца. Причините за случая не са известни, а Агенцията за околната среда е под паника поради риска от замърсяване, оповестява телевизия Диджи 24.

Плавателният съд е трябвало да се причисли към ескорт от шлепове, които щели да преминат по канала Дунав-Черно море. Докато се намирал на пристанището обаче, шлепът почнал да се цялостни с вода и, макар напъните на служащите, които я изпомпвали, в последна сметка потопен.

Navigation accident in the port of Constanța,.A coal-laden barge sank on Tuesday afternoon for unknown reasons near a berth. The Constanța Area Captaincy is investigating the causes of the event.The coal came from and was destined for Bosnia-Herzegovina.
Source

Румънската работа по корабоплаване е разпоредила започване на следствие. В момента има две хипотези за случая - погрешно разполагане на товара или появяването на цепнатина, която е довела до пълнене с вода и поглъщане на шлепа.

Работниците са инсталирали ограничител, който да попречи на товара да стигне до намерено море. На повърхността са се появили следи от масло, заради което е сезирана Службата за отбрана на околната среда.

Румънската работа по корабоплаване се е свързала с корабособственика по отношение на случая.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР