Шламохранилището на ТЕЦ Република е източник и на запрашаване, заявява

...
Шламохранилището на ТЕЦ Република е източник и на запрашаване, заявява
Коментари Харесай

Шламохранилището на ТЕЦ Република е източник и на запрашаване, твърди сдружение Дишай, Перник

Шламохранилището на Топлоелектрическа централа " Република " е източник и на запрашаване , декларира в публично мнение съдружие " Дишай, Перник ".

Членовете на сдружението напомнят, че са организирали огромно засаждане на фиданки в непосредствена непосредственост до депото, с цел да се понижи запрашаването на въздуха. " Направихме и галерия със фотоси от същото място, с цел да покажем и разкажем на хората, че там се случват неправилни неща, които са рискови за всички нас ".

Според членовете на сдружението, случаят със скъсаната дига е посочил, че депото се експлоатира непозволено и слага популацията в действителен риск при преливане на големи маси от примес сред вода и отпадъчен артикул от активността на ТЕЦ-а.

През ноември 2019 година сдружението се е обърнало с писма до Министерство на околната среда и водите, Регионална инспекция за опазване на околната среда и Министерство на енергетиката с въпроси по отношение на шламохранилище " Седми септември ". " Питахме тези институции: дали Топлоелектрическа централа " Република " разполага с настоящ според закона сгуроотвал, където се депонират отпадъчните от активността му артикули, кои са позволените все още депа за прилагане от централата ".

Сдружението е потърсило отговор и по отношение на статуса на двете шламохранилища на Топлоелектрическа централа " Република " - " Седми септември " и " Кудин дол " и има ли право сдружението да депонира отпадъците от активността си на тези места.

" Въпросите ни не получиха отговори досега на случая в кв. " Калкас ", твърдят от сдружението. Сега Топлоелектрическа централа " Република " е прекратила работа. Директорът на локалната " Топлофикация " Любомир Спасов съобщи, че чака мнение на виновните институции за метода, по който централата да продължи активността си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР