Школата на Пирин стартира своята реконструкция от днес, съобщават благоевградчани

...
Школата на Пирин стартира своята реконструкция от днес, съобщават благоевградчани
Коментари Харесай

Ново начало за детско-юношеската школа на Пирин

Школата на Пирин започва своята реорганизация от през днешния ден, оповестяват благоевградчани на формалния си уебсайт. " Орлетата " към този момент имат двама нови ръководители, които ще имат главната задача да осъвременят и трансфорат ДЮШ на клуба в една съвременна и бълваща гении Академия.
 Пирин се укрепи с Димитър Алексиев
Пирин се укрепи с умел нападател

Димитър Алексиев подписа за година и половина с " орлетата "

Новата Академия на Пирин ще бъде управлявана от младия експерт Радостин Александров. Той е част от новата вълна млади треньори, които носят със себе си нов тип експертиза, нужна за по-доброто развиване на българския футбол като цяло.

Александров е приключил Българска Треньорска Школа с лиценз УЕФА А и е придобил десетки квалификации и дипломи от най-хубавите европейски футболни академии, в това число въведената към този момент в Пирин - Курвер система. Изкарал е стажове в тимове като Лестър, Барселона, Еспаньол, Аталанта и други Работил е като анализатор към БФС, треньор в Берое, а до последно е началник на частната школа " Спартак 1919 " в Плевен.

Заедно с Александров, Академията на ФК Пирин ще разполага и със сериозния опит на северноирландския експерт Стивън Хамилтън. Той ще заеме поста Отговорник развиване на юношите на Пирин, в това число и на бъдещия женски тим и школа, който план следва да бъде стартиран скоро. Негова съществена задача ще бъде структурирането на новата Академия въз основа на съвременни софтуерни и на практика способи, които ще улеснят работата на треньорите и личния състав в клуба. Хамилтън има голям опит насъбран главно в разнообразни академии в Съединени американски щати и Северна Ирландия.

В околните дни следва публична конференция и показване на новия план за бъдещата академия на Пирин (Благоевград).
 Бивш бранител на Блекбърн стана помощник-треньор на Пирин
Бивш бранител на Блекбърн стана помощник-треньор на Пирин

Андрю Тод влиза в екипа на Уорън Фийни
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР