Школата на Левски отново запазна престижна позиция в класацията на

...
Школата на Левски отново запазна престижна позиция в класацията на
Коментари Харесай

Наредиха школата на Левски до тези на Арсенал и Челси

Школата на Левски още веднъж запазна влиятелна позиция в класацията на клубовете, които имат най-вече лични играчи, състезаващи се в топ-първенствата на Европа. Нашата efbet Лига попада в първите 31-о шампионати на континента, което я включва в групата на изследваните. Школата на Левски пък е единствена в този разбор от българските.

Ранглистата на CIES Football Observatory още веднъж е разграничена на две. В едната попадат клубовете, които имат най-вече играчи в първите 31 шампионати на Стария континент, където е и България. Другата класация е за клубовете от шампионатите в топ 5 и създават играчи единствено за топ 5.

Както и предходната година, във второто нареждане при богатите и мощните, отпред е Реал (Мадрид). Но към този момент с повече играчи- и до момента в който предходната година школата на Белия балет е основала 36 футболисти, играещи в шампионатите от топ 5, в този момент те са 39. На 2-о място е Барселона с 34, колкото са били и предходната година, а на трета позиция е френският Олимпик (Лион) с 30 или минус пет спрямо предишния сезон. Както си проличава от калкулацията, Барселона и Олимпик (Лион) са разменили местата си.

В ранглистата, която обгръща първите 31 страни в листата на УЕФА, има нов водач. И до момента в който през предходната година най-продуктивната школа беше тази на Аякс (Амстердам), към този момент води Партизан (Белград, Сърбия). 75 футболисти, които са излезли от академията на " гробарите " от сръбската столица, играят в първите дивизии във водещите 31 първенства- преди година са били 69 футболисти от школата на Партизан. Втори е Аякс със 72-ма играчи от академията и по разнообразни тимове, а трети Спортинг (Лисабон) с 63. Следват Динамо (Киев, Украйна) с 62, Динамо (Загреб) с 60 и Цървена звезда (Белград, Сърбия) с 59.

Левски е на 24-о място с 36 футболисти, само че с двама по-малко от предходната година. Точно пред Левски е школата на Арсенал, а незабавно след столичани е Челси. Реално " сините " резервират позицията си от 2018-а година, когато са делили 22-25 място с тимовете на Монако (Франция), Манчестър Юнайтед и Андерлехт (Белгия).

В класацията попадат футболисти, които са били в една школа най-малко 3 години сред 12-и и 19-годишна възраст. efbet Лига 13 кръг, събота 19 октомври  Левски 2:1краен резулат  Арда (Кърджали)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР