Школата на Левски остава най-продуктивната сред тези на българските клубове

...
Школата на Левски остава най-продуктивната сред тези на българските клубове
Коментари Харесай

"Левски" остава в топ 50 сред клубовете с най-продуктивна школа в Европа

Школата на " Левски " остава най-продуктивната измежду тези на българските клубове по отношение на броя на играчите, които сега се състезават в 31 от елитните дивизии в Европа. Това демонстрират на Международния център за спортни проучвания (CIES Football Observatory).

Сините.

Общо 36 са футболистите, минали през школата на " Левски ", които се състезават в изследваните шампионати, сочи изследването. Със междинна възраст 25.1 години обаче те имат относително дребен брой изиграни мачове (средно 15.8 за предишния сезон) по отношение на клубовете, заемащи местата към " Левски ".

Другият български представител, попаднал в класацията, е " Литекс " с 24-ма футболисти със междинна възраст 27.6 години.

Авторите на разбора следват определението на УЕФА, като за младеж се приема футболист, който е бил в даден клуб най-малко три сезона на възраст сред 15 и 21 година Начело в класацията излиза " Аякс " с 81 футболисти, следван от " Шахтьор " (Донецк) (75) и " Спортинг " (Лисабон) (70).

Миналогодишният лидер " Партизан " се смъква на шестото място с 69, като е изпреварен още от " Динамо " (Киев) (70) и " Динамо " (Загреб) (70).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР