Шкодра. Кметът на Шкодра Валдин Пиетри подаде оставка заради твърдения

...
Шкодра. Кметът на Шкодра Валдин Пиетри подаде оставка заради твърдения
Коментари Харесай

„Локално“ : Кметът на Шкодра подаде оставка заради твърдения за присъда за наркотрафик в Италия

Шкодра. Кметът на Шкодра Валдин Пиетри подаде оставка поради изказвания за присъда за наркотрафик в Италия, написа македонското електронно издание “Локално “ .
Новината за оставката бе оповестена от самия Пиетри в обществената мрежа „ Facebook “, който беше определен за кмет на северния албански град на локалните избори на 30 юни.
Той написа, че е решил да се отдръпна като кмет, с цел да насочи цялото си внимание и сила за законно оборване на обвиняванията като жител.
„ Осъзнавайки значимостта на политическия имидж и решен да подхваща правно изясняване на изказванията от позицията на елементарен жител, без да товаря никого, взех решение да подам оставка от поста кмет на Шкодра “, написа Пиетри.
Във връзка с това в четвъртък беше отсрочено съставянето на Съвета на Община Шкодра и полагането на клетва от новоизбрания кмет, до момента в който прокуратурата ревизира документите, че Пиетри е наказан от съд във Флоренция за трафик на опиати, както разгласи опозицията.
Прокуратурата стартира процедура за инспекция на документите и чака отговор от Интерпол и Европол.
Лидерът на опозиционната Демократическа партия Лулзим Баша реагира бързо след оставката в обществената мрежа „ Туитър “, заявявайки, че отдръпването на Пиетри значи " един нарушител по-малко в политиката ".
„ Един нарушител по-малко в политиката, един грабител по-малко в локалната власт. Нищо не се трансформира, до момента в който Еди Рама, водачът на политическата престъпност, не си тръгне “, написа Баша.
По-рано Баша упрекна още 17 кметове с престъпни досиета, в допълнение към Пиетри.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР