Широкомащабното блокиране, включително затварянето на магазини и училища, е намалило

...
Широкомащабното блокиране, включително затварянето на магазини и училища, е намалило
Коментари Харесай

Блокирането помогнало за предотвратяване на 3 милиона смъртни случая от COVID-19 в Европа

Широкомащабното блокиране, в това число затварянето на магазини и учебни заведения, е понижило скоростта на предаване на COVID-19 в Европа задоволително за надзор на разпространяването му и по този начин евентуално е избегната гибелта на над 3 милиона души, споделиха откриватели, представени от AFP.
В моделно изследване на въздействието на блокирането в 11 страни, учените от Imperial College London оповестиха, че драконовските стъпки, наложени най-много през март, имат " значителен резултат " и помогнаха за понижаване на репродукцията на инфекцията под един % до началото на май.
Коефициентът на възпроизвеждане, или R-стойност, мери междинния брой хора, на които един инфектиран човек ще съобщи заболяването. R-стойност над едно може да докара до експоненциален напредък.
Екипът на Imperial пресметна, че до началото на май сред 12 и 15 милиона души в 11-те страни - Австрия, Белгия, Англия, Дания, Франция, Германия, Италия, Норвегия, Испания, Швеция и Швейцария, са били инфектирани от COVID-19.
Сравнявайки броя на записаните смъртни случаи със смъртните случаи, планувани от техния модел, в случай че не бяха въведени ограничения за блокиране, те откриват, че са предотвратени към 3,1 милиона смъртни случая .
„ Измерването на успеваемостта на тези интервенции е значимо, като се имат поради техните стопански и обществени въздействия и може да уточни кой курс на деяние е нужен за поддържане на контрола “, споделят откривателите в резюме на своите открития.
Второ изследване на учени в Съединени американски щати, оповестено дружно с ръководеното от Imperial в списание Nature, оцени, че политиките за блокиране против заразяване, прилагани в Китай, Южна Корея, Италия, Иран, Франция и Съединени американски щати, предотвратяват или забавят към 530 милиона Коронавирус -19 случая.
Съсредоточавайки разбора си върху тези шест страни, изследователският екип на Съединени американски щати съпостави степента на напредък на инфекциите преди и след използването на повече от 1700 локални, районни и национални политики, предопределени да забавят или да спрат разпространяването на COVID-19, заболяването, породена от новия SARS -CoV-2 ковид.
Те откриха, че без прилаганите политики за битка със болестта, ранните проценти на болест от SARS-CoV-2 нарастват с 68% дневно в Иран и приблизително с 38% дневно в останалите пет страни.
Използвайки иконометрично моделиране, което нормално се употребява за оценка на икономическите политики, те откриха, че блокирането е забавило % на заразяване с „ измерими потребни здравословни резултати в множеството случаи “.
Вижте още:
Изглежда има непонятен към момента имунитет против COVID-19 при болшинството хора
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР