Широкоекранни, плоскопанелни и извити дисплеи, 3D, HD, Full HD, 4K

...
Широкоекранни, плоскопанелни и извити дисплеи, 3D, HD, Full HD, 4K
Коментари Харесай

8K телевизор: Струва ли си инвестицията? Да, ако говорим за QLED 8K серията на Samsung

Широкоекранни, плоскопанелни и извити екрани, 3D, HD, Full HD, 4K HDR. Коя е идната стъпка от еволюцията на тв приемниците? Отговорът е явен. 8K. Но не е ли прекомерно рано? Ако съдим по пазарния интерес към тези тв приемници – не. Анализ, изработен от компанията Futuresource Consulting демонстрира, че макар високата си цена, 8K тв приемниците ще покажат отличен пазарен растеж. По-конкретно, междинният годишен ритъм на напредък за интервала от 2019 година до 2023 година ще бъде 130%. Очаква се до края на годината да бъдат продадени към 200 хиляди тв приемника с 8K резолюция, което подхожда на към 0,1% от пазара. Но през 2023 година 8К тв приемниците ще заемат 2% дял.

Един от главните „ виновници “ за това е компанията Samsung,

която през последните 13 години се потвърди като неоспорим водач и иноватор на пазара за тв приемници. И през днешния ден нейният LCD екран Bordeaux от 2006-а е синоним на грациозност и хармония. Именно Samsung показа на света първия изобщо 3D LED тв приемник, първия, който е екипиран с органични светодиоди (OLED), както и първите извити 4К UHD тв приемници.

А в този момент е време и за QLED 8K - най-хубавите и на процедура единствените модели тв приемници от този вид, които може да откриете на пазара у нас сега.

Що е то 8 K и какво предлага 8 K тв приемникът на Samsung?

Ако 4K тв приемниците разполагат с резолюция от 3840 x 2160 пиксела, то при 8K тя скача до впечатляващите 7680 по хоризонталната ос и 4320 по отвесната. Това прави 16 пъти повече пиксели от Full HD резолюцията (1920x1080) и 4 пъти повече от 4К UHD резолюцията. Т.е. 8K тв приемниците имат доста повече пиксели на инч (PPI), което значи, че пикселите са хем по-малки като размер, хем са доста по-сгъстени и човешкото око мъчно може да ги разграничи едни от други. Какво имам поради? Някога стояли ли сте прекомерно покрай 4K тв приемници? Дори и при техните 8 млн. пиксела отново можете да видите характерния мрежест резултат. С увеличение на размера на тв приемника те стават даже по-лесно забележими. При 8K тв приемниците той е съвсем напълно неосезаем.

8K тв приемниците на Samsung в частност се отличават и с създадената от компанията QLED технология, която, за разлика от OLED, употребява “квантови точки ”- дребни наночастици, които трагично усъвършенстват цветовете и яркостта на картината.
106.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР