Шипка. С тържествена Света литургия и водосвет в храм Успение

...
Шипка. С тържествена Света литургия и водосвет в храм Успение
Коментари Харесай

Стара Загора: С тържествена Света литургия и водосвет в храм „Успение на Св. Богородица“ в Шипка бе поставено началото на Богородични празници 2018

Шипка. С тържествена Света литургия и водосвет в храм „ Успение на Св. Богородица “ в Шипка бе сложено началото на Богородични празници 2018 година, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . В рамките на четиридневна стратегия ще се състоят концерти, министър председатели на книги, демонстрации, ще бъдат открити изложения.
В Етнографски музей,,Чирпанлиева къща “ от 18.00 часа ще бъде открита галерия,,Шипка в сърцата ни “. В четвъртък в границите на програмата ще бъде направена проява за разработване на сапун от билки и цветя в Работилница по сапунджийство. Вечерта в салона на НЧ „ Светлина “ ще се състои детска театрална вечер.
В петъчния ден на 17 август пред Храм – монумент „ Рождество Христово “
ще бъде сложено началото на Екопоход „ По пътеката на здравето “, а вечерта
в Галерията на читалището ще бъдат показани книги на Георги Георгиев. Гост на вечерта ще бъде проф. Емилия Друмева.
В съботния ден 18 август е кулминационната точка на празнините прояви, когато пред кметството ще бъдат осветени празничен курбан и обичайните обредните хлябове, ще бъде показан спектакълът „ Сказание за меча на Багатур “ на Прабългарска школа „ Багатур “. Поредицата от събития ще завърши с музикален концерт – театър „ Шипка пее и танцува “.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР