Shimano inc. ще консолидира присъствието си на балканския пазар, като

...
Shimano inc. ще консолидира присъствието си на балканския пазар, като
Коментари Харесай

Shimano взима контролен дял в дистрибуторите си на Балканите

Shimano inc. ще консолидира наличието си на балканския пазар, като придобие 51% от дистрибутора си Eurotrade Group в Румъния, България, Гърция, както и 26% в Сърбия. Това стана ясно от известие за централизация в Комисията за отбрана на конукренцията.

Българският клон на Eurotrade Group " БГ-Юротрейд " ООД е учреден през 2013 година, като през годините оборотът на компанията устойчиво пораства. За миналата 2021 година приходите са 5.8 млн. лева при облага от 2.9 млн. лева

" Завършването на договорката и действителното пускане на взаимната компания се чака да стане през първото тримесечие на 2023 година и зависи от осъществяването на голям брой условия, в това число позволение от органите за защита на конкуренцията в България. Повече детайлности ще бъдат споделени през първото тримесечие на 2023 година " разяснява Цветан Миланов, шеф маркетинг и продажби на " БГ-Юротрейд ".

Главната комерсиална активност на " БГ-Юротрейд " е дистрибуцията на части и произведения от марката Shimano, както и на други велосипедни марки.
Реклама
Eurotrade Group е извънреден дистрибутор обслужващ над 1600 магазина, предлагащи артикули на марката Shimano за Югоизточна Европа от 2002 година, и има дистрибуторски центрове в района. Компанията няма лични обекти, а се занимава с търговия на едро и в профилирани спортни и велосипедни магазини.
Страната на изгряващата спица
Ковид пандемията се отразява извънредно положително на резултатите на японския колос, който през предходната година регистрира скок на продажбите от 49%. Въпреки това от Shimano виждат спад на търсенето към края на 2021 година в някои пазари, като се изключи европейския. На Стария континент продължава да има високо търсене, което показва проблем при доставките на приключени колела. Това засилено търсене е евентуално довело и до желанието на японския колос да вземе по-управленска роля в дистрибуцията на своrте артикули в района. За 2021 година компанията регистрира доходи от 3.9 милиарда евро и облага от 809 млн. евро.

Shimano е учредена през 1921 година в Осака от Шозабуро Шимано. Централата остава в японския град и до през днешния ден. Съществуват общо 7 основни дъщерни сдружения, директна благосъстоятелност на Shimano.

Пазарната капитализация е 15.95 милиарда $, което прави компанията и най-големият производител на колела в света.
Реклама Свързани публикации Европа е понижила потреблението на газ с една четвърт през ноември 6 декември 2022, 09:07 Европейски Съюз търси способи да поддържа локалната промишленост и да избегне комерсиална война със Съединени американски щати 1 декември 2022, 07:30 Китайските компании за електрически коли желаят да завладяват Европа 27 ноември 2022, 10:37 България написа справочник за своята велоеволюция 13 октомври 2022, 16:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Антон Чепилски
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР